Samsung şirketi kamera çentiklerini gizlemeye çalışmakla meşgul

Samsung şirketi 2019 senesinde bir çok atılıma imzasını atmış oldu. Katlanabilir ekrana sahip Galaxy Fold  modeli ve parmak izinin okuyucusunu ekranın üst kısmına almış olduğu Galaxy S10 modeli.

Samsung şirketi kamera çentiklerini gizlemeye çalışmakla meşgul


Samsung şirketi 2019 senesinde bir çok atılıma imzasını atmış oldu. Katlanabilir ekrana sahip Galaxy Fold  modeli ve parmak izinin okuyucusunu ekranın üst kısmına almış olduğu Galaxy S10 modeli. Görülen o ki, Samsung şirketi 2. durumu daha fazla başarılı bulmuş. Samsung şirketi, telefonların ekranlarına daha fazla sensörle birlikte kamera ilave etmeyi istiyor.

bilinmekte olduğu gibi Galaxy S10 modeli üzerinde ekrana entegre edilmiş durumda bir parmak izinin sensörü yer almakta. Telefonda yer alan  ön kamera da ekrana bütünleşik bir şekilde tasarlanmış. Kullanıcılar bazı zamanlarda beğeniyor olsa bazı zaman da eleştiriyor olsalar dahi Samsung  şirketi bu durumu geliştirip daha da fazla kullanmayı talep ediyor. Fakat bunun basit olmadığını kendileri de çok iyi bilmekte. Zira OLED ekranlar üzerinde bir takım delikler açmak fazlasıyla zor bir işlemdir.

Olayın aslında daha ileri bir boyutu da mevcut. Şu şekilde ki Samsung şirketi, ekranın tek  bir parçadan oluşmasını istiyor, yani aslında kullanıcı ekranına baktığı esnada değişik hiçbir şey görmemiş olacak. Kullanıcı tma olarak ne zaman kamerasına ihtiyaç duyar ise, ekran üstünde ''görülebilir durumda olan'' bir panel yardımı ile kamera ortaya çıkmış olacak. 

Samsung şirketi yalnızca bununla da yetinmemekte. Bir tane akıllı telefonun sahip olabileceği nerdeyse bütün sensörleri ekran üst kısmında bulundurmak istemekte. Görünmez durumdaki bir kameranın yanı sıra, yakınlık sensörü ile birlikte ortam ışığını algılayabilen sensörler ve hatta ekranın üst kısmında yer alan bir hoparlörde Samsung şirketinin hedeflerinin arasında yer alıyor. Samsung şirketinin bu teknolojiyi geliştirebilme konusunda kapasitesi olsa dahi, Galaxy Fold modelindeki örneğine benzeyecek bir biçimde problemler yaşamayı ihç bir şekilde istememekte. Samsung şirketinin söz konusu bu planları gerçekleştirebilmesi amacıyla çok uzun bir zaman boyunca üstünde çalışacak olduğu düşünülmekte

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.