Facebook platformunun mobil uygulamasında gruplar öne çıkartılacak

Dünya üzerindeki en büyük sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, senelik F8 Geliştirici Konferansı esnasında Messenger ile birlikte Instagram ve de WhatsApp uygulamalarıyla alakalı bir çok yeni özellik duyurusu yaparken, ana uygulaması olarak öne çıkan Facebook'la alakalı gelişmeler hususunda da sessizliğini bozdu.

Facebook platformunun mobil uygulamasında gruplar öne çıkartılacak


Dünya üzerindeki en büyük sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, senelik F8 Geliştirici Konferansı esnasında Messenger ile birlikte Instagram ve de WhatsApp uygulamalarıyla alakalı bir çok yeni özellik duyurusu yaparken, ana uygulaması olarak öne çıkan Facebook'la alakalı gelişmeler hususunda da sessizliğini bozdu. Facebook kısmında yapılmış olan açıklamaya bakılırsa sosyal medya platformu artık üzerinde yer alan topluluklara daha çok önem veriyor olacak.

Firmanın açıklamasına bakılır ise Facebook üzerinde toplamda 10 milyon tane değişik grup ve bu söz konusu gruplara üye 400 milyon tane kullanıcı yer almakta. Facebook uygulaması üzeirne ilave edilen ''gruplar'' isimli simge, Facebook kullanıcılarının üye olmuş oldukları grupları görüntüleyebilmesini, sadece bu gruplara ait bütün gönderileri görebilmesini ve yeni gruplar keşfedebilmesini sağlamış olacak.

Öte yandan tekrar firmanın açıklamasına bakılır ise Facebook grupları, çeşitlerine göre değişik kabiliyetlere de sahip olabilecekler. Örnek olarak bir sağlık grubu içerisindeki üyeler, rahatsızlıklarını veyahut bir sağlık problemiyle alakalı çözümleri anonim bir şekilde paylaşabilecekler. Veyahut iş odağına sahip bir grup içerisinde iş verenler, yeni çalışanlar bulabilmek amacıyla iş ilanı paylaşabilecek oldukları bir arayüze sahip durumda bulunacaklar.

Facebook platformu, bu yeni sistem içerisinde grup gönderilerinin ana sayfa üzerinde daha fazla yer alacak olduğunu da belirtmekte. Öte yandan kullanıcıların benzeyen topluluklara üye  ile birlikte yeni arkadaşlar edinebilmesi amacıyla da bir takım yeni özellikler gelmiş olacak. Hali hazır bir şekilde test edilmiş durumdaki Yeni Arkadaşlarla Tanış isimli özellik, Gruplarla entegre bir hale gelecek ve kullanıcıların benzeyen nitelikteki kullanıcılarla arkadaş olabilmelerini de sağlamış bulunacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.