Gülüş tasarımını dişlerde kesme olmadan yapıyorlar

'Non-prep' Lamina Venerler dişler içerisinde herhangi bir  şekilde aşındırmaya gerek olmadan, anestezi yapılmadan yalnızca diş ölçüsü alınıp yapımı gerçekleştirilen dişlerin ön yüzey kısmına gelen ince  durumdaki yaprak porselenlerdir.

Gülüş tasarımını dişlerde kesme olmadan yapıyorlar


'Non-prep' Lamina Venerler dişler içerisinde herhangi bir  şekilde aşındırmaya gerek olmadan, anestezi yapılmadan yalnızca diş ölçüsü alınıp yapımı gerçekleştirilen dişlerin ön yüzey kısmına gelen ince  durumdaki yaprak porselenlerdir. Geleneksel durumdaki laminalarda olduğu 'non-prep isimli laminalar da dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılmaktadır. Dişin boyutu ile birlikte biçimi ve rengi basit bir şekilde değiştirilir. Bu  özel tedavi yöntemi ile birlikte dişin yapısında çok büyük bir aşındırmayla birlikte kesme  işlemi de gerektirmez. Nadir vakalar haricinde hiç bir şekilde kesim gerçekleştirilmeden laminalar yerleştirilmektedir. Öteki bir çok vaka ile alakalı diş yapısının yalnızca minimum bir oranda azaltılması gereklidir.

1 hafta süre alan No-prep laminaların hazırlanma işleminin hemen sonrasında ikinci seans içerisinde tekrar herhangi bir  şekilde iğne veyahut anestezi işlemi gerçekleştirilmeden hastanın kendisine ait dişleri üstünde provasını yapıp, yapıştırma işlemine geçilmektedir. Bu seans içerisindeki işlem teknik bir şekildeki hassasiyetten dolayı 2 veyahut 3 saat kadar zaman alabilmektedir. Yeni bir teknik olara kullanılmaya başlanan No-prep Laminalar  ise teknik durumdaki hassasiyet sebebiyle çok daha az doktor tarafından uygulanabiliyor. Dişler üzerinde herhangi bir şekilde aşındırma işlemi olmadan yapılabilmesi de pek çok hasta üzerinde psikolojik bir şekilde kendilerini  çok daha iyi hissetmesini sağlıyor. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra No-prep Laminaların bakımları da genel bir şekilde ağızımızda yer alan dişlerin bakımıyla aynı durumdadır.

Günde 2 defa ve her defasında en az 2 dakika sürecek bir şekilde yapılmalıdır. Öte yandan günde 2 defa diş ipi uygulamasıda kesinlikle yapılmalıdır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.