Kök hücre nakli ile sağlığına kavuştu

 Adana Başkent Üniversitesi Hastanesi içerisinde tedavi görmeye devam eden 16 yaşında bulunan bir genç, kök hücre nakliyle beraber yaşama tutunmuş oldu.

Kök hücre nakli ile sağlığına kavuştu


 Adana Başkent Üniversitesi Hastanesi içerisinde tedavi görmeye devam eden 16 yaşında bulunan bir genç, kök hücre nakliyle beraber yaşama tutunmuş oldu.
 
Kahramanmaraş ili içerisinde yaşamını sürdüren Murat Eğridağ, yaklaşık olarak 1 sene öncesinde kök hücre bağışıyla alakalı olarak bakanlığa müracaat gerçekleştirdi ve 3 ay öncesinde gelmiş olan bir haberle Eğridağ'ın nakille alakalı işlemi onay aldı. Adana'daki Başkent Üniversitesinin  Doktor Turgut Noyan Uygulama ile Araştırma Merkezi içerisinde tedavi görmeye devam eden ve adı gizli tutulmakta bulunan bir gence kök hücrenin nakli gerçekleştirilmiş oldu.
 
Gönüllü bir şekilde  nakil gerçekleştiren ve hastanın yaşama tutunmasına vesile olmuş durumdaki Murat Eğridağ, yaşamının artık çok daha mutlu bir durumda olacağını da belirtti.

Eğridağ açıklaması içerisinde; ''Bundan böyle benim de bu dünya üzerinde bir  tane dikili ağacım var. Bu söz konusu olay beni fazlasıyla mutlu etmiş oldu ve herhangi bir şekilde korkulacak bir vaziyet yok. Nakil işleminin hemen sonrasında ben aynı biçimde tamamen sağlıklı bir şekilde yaşamımı devam ettireceğim. Kök hücre nakli yapmış olduğum ve bir insanın yaşamını kurtarabildiğimden dolayı da bundan sonraki süreç içerisinde, çok daha mutlu bir şekilde ve de çok daha huzurlu bir şekilde yaşayacağım'' şeklinde konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.