Bu teknikle batarya ömrü uzayabilir

TV ekranlarından tutun da akıllı telefonların ekranlarının üzerine kadar nerdeyse modern hale gelen bütün cihazlarda kullanılmakta olan OLED teknolojisi içerisinde, bol ışık bulunan ve parlak ortamlar içerisinde ekranın parlamaması amacıyla yansıma engelleyen bir filtre kullanılmaya başlanmış durumda.

Bu teknikle batarya ömrü uzayabilir


TV ekranlarından tutun da akıllı telefonların ekranlarının üzerine kadar nerdeyse modern hale gelen bütün cihazlarda kullanılmakta olan OLED teknolojisi içerisinde, bol ışık bulunan ve parlak ortamlar içerisinde ekranın parlamaması amacıyla yansıma engelleyen bir filtre kullanılmaya başlanmış durumda. Fakat yansımayı engelleyen bu filtrenin doğası gereğince OLED ekran üzerinde yer alan pikseller tarafından üretilmekte olan ışığın  nerdeyse yarısı, ekran üzerinde kapana kısılmakta ki bu durum ise OLED teknolojisiyle alakalı verimliliğinin nerdeyse yarısına yakın kısmının boşa gitmiş olduğu anlamına gelmekte.

Üretici firmalarsa kullanılabilirliği çok daha fazla çoğaltmak amacıyla enerji verimliliğinden vazgeçme konusunda bir tercihte bulunuyorlar. Aksi durumda ise akıllı telefon modellerinin ekranları dışardan tamamen okunamaz bir duruma gelirdi. Imperial şirketinin fizik ile birlikte kimya departmanları içerisinde çalışmakta bulunan bilim insanları, üretici firmaları bu ikilemden kurtarabilecek çok daha  yeni bir OLED türü geliştirmiş durumda.

ACS Nano isimli dergi içerisinde paylaşılan araştırmaya bakılırsa bilim adamları, OLED isimli özel materyallerin kimyasını kontrol edip polarize bir hale getirilmiş ışık dağıtan OLED üretiminin mümkün durumda bulunduğunu göstermiş oldu ki bu teknikle beraber yansıma engelleyen filtreye de  hiç bir şekilde gerek duyulmuyor. Söz konusu bu teknolojinin bir başka yararlı bölümü de cihazın batarya ömrünü çok daha fazla uzatıyor olması ve çok  daha az bir şekilde karbon ayak izine sahip durumda bulunması.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.