Migren değişik sebeplerle de tetiklenebilmekte

Migrenin atakları stresin yanında uykusuzluk ile birlikte hareketsizlik ve düzensiz bir yaşam benzerindeki değişik sebeplerle tetiklenebilmekte.

Migren değişik sebeplerle de tetiklenebilmekte


Migrenin atakları stresin yanında uykusuzluk ile birlikte hareketsizlik ve düzensiz bir yaşam benzerindeki değişik sebeplerle tetiklenebilmekte. Nöroloji Uzmanı görevinde bulunan Doktor Özlem Şahin, yüz gençleştirme konusunda kullanılmakta olan botoksun migren atakları esnasında da kullanılmakta olduğunu ifade etti. Migren hastası olanların uyku ile birlikte yeme düzenleri hususunda çok daha dikkatli olmasının gerekli olduğunu da ifade eden Doktor Şahin; ''Migren ataklarının sırasında ağrı kesici ilaç kullanılmadığı zaman yaşam kalitesi de çok fazla düşmekte lakin 6 ila 8 aylık bir zamanla bu atakları önleyebilmek olanaklı'' ifadeleri ile konuştu.

Çamlıca Erdem Hastanesi içerisinde yer alan Nöroloji Uzmanı görevindeki Doktor Özlem Şahin, her  bir hastanın migren atağını uyarmakta olan sebepleri tespit ederek bu tetikleyici faktörler içerisinden Ramazan ayı süresince de uzak durulmasının gerekli olduğunu ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

''Stresin sizleri etkilemesine hiç bir şekilde izin vermeyin, gerekir ize bir uzmana danışarak destek alın. Parlak durumdaki ışıktan, yüksek sese sahip ortamlardan ve çok keskin durumdaki  kokulardan  kesinlikle uzak durmaya çalışın. Uykusuz kalmayın ya da çok fazla  bir şekilde uyumayın. Çikolata ile birlikte yağlı  özelliğe sahip yiyecekler, eski peynir, domates,  portakal, muz,  salam, çiğ soğan,fındık, sosis ve de Çin yemeklerinden  kesin bir şekilde uzak durun. Gün içerisinde ortalama 2 ila 3 litrelik bir su içmek için özen gösterin. Düzenli bir şekilde spor yapmayı asla ihmal etmeyin. Spor sırasında salgılanmış olan serotonin hormonu sizin stresten uzaklaşmamızı sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı da hafta içerisinde en az 3 defa yapılması önerilmektedir.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.