Nadir hastalıklar ve SMA için ilaç üretmek olanaklı!

Üsküdar Üniversitesi aracılığıyla son haftalarda ismi çok sık bir şekilde gündeme gelmeye devam eden SMA (Spinal Muskuler Atrofi) ilk sırada yer almak üzere nadir görülmekte olan hastalıklarla ilgili bilgilendirmelerde bulunma maksadıyla bir basın toplantısı düzenlenmiş oldu.

Nadir hastalıklar ve SMA için ilaç üretmek olanaklı!


Üsküdar Üniversitesi aracılığıyla son haftalarda ismi çok sık bir şekilde gündeme gelmeye devam eden SMA (Spinal Muskuler Atrofi) ilk sırada yer almak üzere nadir görülmekte olan hastalıklarla ilgili bilgilendirmelerde bulunma maksadıyla bir basın toplantısı düzenlenmiş oldu. SMA adlı hastalığın da aralarında yer aldığı nadir hastalıklar hususunda ülkemiz içerisinde yerli çalışmalar yürütülmeye devam edilmesinin önemine vurgu yapan Rektör Yardımcısı olarak görevli Profesör Doktor Muhsin Konuk, ülkemizin bu alan içerisinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirebilecek yeterli insan gücüyle beraber altyapıya sahip durumda bulunduğunu ifade ederek Üsküdar Üniversitesi'nin TRGENMER bölümü olarak bu alan içerisinde çalışmalara başlanmış olduğunu ifade etti. 

SMA adlı hastalığın nadir hastalıklar grubu içerisinde yer almakta olduğunu ifade eden Rektör Danışmanı görevinde bulunan Profesör Doktor Tayfun Uzbay ise 'Dünya üzerinde 10.000'de 1 sıklık ile görülmekte. Ülkemiz içerisinde bu sıklığın biraz daha çok olduğunu görmekteyiz. Bunun asıl nedeni de öteki bütün nadir hastalıklar üzerinde gerçekleşmekte olduğu gibi ülkemizde yapılmakta olan akraba evlilikleridir. Bu  söz konusu hastalıkta da akraba evliliklerinin çok önemli bir etkisi mevcut durumdadır' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.