Önlem almanın kansere karşı en ucuz yöntem olduğunu açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından alınmış olan verilere bakılırsa, geçmiş olduğumuz sene dünya üzerinde 18,1 milyon tane insana kanser teşhisi koyulurken, 9,6 milyon tane insan ise kanserden dolayı yaşamını yitirdi.

Önlem almanın kansere karşı en ucuz yöntem olduğunu açıkladı


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından alınmış olan verilere bakılırsa, geçmiş olduğumuz sene dünya üzerinde 18,1 milyon tane insana kanser teşhisi koyulurken, 9,6 milyon tane insan ise kanserden dolayı yaşamını yitirdi. Bursa Medicana Hastanesindeki Radyasyon Onkolojisinin Direktörü görevinde bulunan Profesör Doktor Kayıhan Engin, kanserin aslında önlenebilir bir hastalık olduğu konusuna vurgu yaptı ve erken bir şekilde teşhisin ne kadar önemli olduğununda altını çizdi.

Obezite ile birlikte sigaranın kansere yakalanabilmeyi kolaylaştırmış olduğunu ifade eden Profesör Doktor Engin, kanserle mücadele konusunda en ucuz yöntemin ise kanseri önleyebilmek olduğunu ifade ederek; ''Kanser ile mücadele konusunda en ucuz durumdaki yöntem önlem alabilmek veyahut erken bir şekilde tanınmasını sağlamak. Bununla ilgili olarak bir takım taramalar mevcut ve hastanın bedenini iyi  bir şekilde tanıması çok önemli, ayırt edici bir takım belirtilerde ise doktora gitmesi çok daha fazla önemlidir.'' ifadelerine yer verdi.

Erkekler içerisinde en sık bir şekilde görülmekte olan kanser çeşitlerini de açıkça sıralayan Profesör Doktor Engin, dünya üzerinde erkeklerde en fazla prostat kanseri görülmekteyken, ülkemiz içerisinde ise akciğer kanserinin erkeklerde ilk sırayı almış olduğu konusunda çok önemli açıklamalara yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.