Özel çocuklar için diş bakımı yaptılar

Çanakkale Belediyesisine ait olan Özel Eğitim Uygulama Okulu içerisinde, özel durumdaki çocukların diş sağlığıyla ilgili kontrolleri ve de tedavileri gerçekleştirildi.

Özel çocuklar için diş bakımı yaptılar


Çanakkale Belediyesisine ait olan Özel Eğitim Uygulama Okulu içerisinde, özel durumdaki çocukların diş sağlığıyla ilgili kontrolleri ve de tedavileri gerçekleştirildi.

Çanakkale Diş Hekimleri Odası'nın koordinasyonu ile birlikte, Ege Üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesinde Öğretim Üyesi görevinde bulunan Profesör Doktor Ertuğrul Sabah başkanlığında bulunan 15 kişiden oluşan bir ekip tarafından, Çanakkale Belediyesinin Özel Eğitim Uygulama Okulu içerisinde özel çocuklara diş sağlığının kontrolleriyle beraber tedavileri gerçekleştirildi. Özel çocuklar için, ailelerinin kontrolünde gerçekleştirilmiş olan diş sağlığı kontrolüyle beraber tedavilerinin sonrasında ağız ile birlikte diş bakımı ve de sağlığıyla alakalı bilgiler aktarıldı.

Çanakkale Diş Hekimlerinin davetlisi şeklinde gelmiş olduklarını da ifade eden Ege Ağız Diş Sağlığının Diş Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Diş Hekimi Profesör Doktor Ertuğrul Sabah açıklamasında; ''Çanakkale Belediyesi'nin Özel Uygulama Eğitim Merkezi içerisinde engelli durumdaki çocuklarımıza koruyucu ve de acil diş hekim hizmetleri verme amacıyla geldik. Bugün 120 taneye yakın çocuğumuzu tedavi edebilmeyi hedeflemekteyiz. Yarın ise öğle saatine kadar özel çocuklarımızın diş sağlığıyla beraber kontrollerini ve de tedavilerini yaparak, İzmir iline geri döneceğiz. Bizim Türkiye içerisindeki hedefimiz bu işin yapılabilecek olduğunu da göstermek. Özellikle de engelli çocukların kendi okulları içerisinde öğretmenlerle birlikte ailelerinin yanı sıra tedavi edebilme olasılığımız fazlasıyla yüksek olmakta'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.