Psikolojik bir çöküntüye sebep olabileceği açıklandı

Milli Piyango bileti almış olan milyonlarca sayıdaki kişi 70 milyon lira tutarındaki büyük ikramiyenin hayalini kurmakta.

Psikolojik bir çöküntüye sebep olabileceği açıklandı


Milli Piyango bileti almış olan milyonlarca sayıdaki kişi 70 milyon lira tutarındaki büyük ikramiyenin hayalini kurmakta. Fakat pek çok kişi ikramiyenin çıkmasının hemen sonrasında parayı bilinçsiz bir şekilde harcayıp hem ellerindeki bütün varlıklarını hem ise itibarlarını yitirmekte bunu yanı sıra  psikolojileri de bozulabilmekte. Samsun Ruh Sağlığı ile Hastalıkları Hastanesinin Psikoloğu görevinde bulunan Oya Kaptan, insanların bu büyük durumdaki ikramiyenin kendilerine çıkacak olduğuna fazlasıyla inandıklarını ifade etti. Büyük durumdaki bu ikramiyenin 1 kişiye çıkmasının fazla zor bir ihtimal olduğunu da açıkça belirten Kaptan; ''Milyonlarca sayıdaki insan Milli Piyango oynamakta ve fazlasıyla zor bir ihtimal ile para kendilerine de çıkacak olabilir. İnsanlar kendileri inanmış oldukları gibi çevrelerini de inandırmaya başlamakta. Hayal kurmaya başlayıp; ''bana para çıkar ise şu şekilde yapacağım, şunları  hemen alacağım'' benzerindeki sözler söylemekte. Belirli bir müddet sonra insanın çevresinde yer alanlarda artık bu hayallere inanmaya başlamakta. Tüm aile olarak bu hayale inanarak bu hayal üzerinden beklentilere girilmekte'' ifadelerine yer verdi.

Büyük durumdaki bu ikramiyenin kendisine çıkmasının hemen sonrasında insanların  tam olarak ne yapacağını bilmemekte olduğunu da belirten Kaptan; ''Bunun çeşitli örneklerini görmekteyiz. Bizlerde fazlasıyla rastlıyoruz. Para çıktı işinde fazlasıyla başarılı oldu gibi bir cümle ile hiç bir şekilde karşılaşmadık. Hep sürekli olarak bunun tam tersi durumuyla karşılaşmaktayız. Bir şey içerisinde alt yapı yok ise o sürekli olarak yıkılmaya mahkum durumdadır. Fazla para demek fazla başarı demek değildir. Bunun ise aslına bakılırsa en büyük örneklerinden biri de Milli Piyango'' ifadeleri ile konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.