Mobil interneti seçim için kapattılar

Günümüzdeki en temel ihtiyaçlarından bir tanesi durumuna gelmiş olan mobil internet, Güney Doğu Asya ülkelerinden Bangladeş‘te bir problem oldu.

Mobil interneti seçim için kapattılar


Günümüzdeki en temel ihtiyaçlarından bir tanesi durumuna gelmiş olan mobil internet, Güney Doğu Asya ülkelerinden Bangladeş‘te bir problem oldu. Yaklaşmaya başlayan seçimden önce mobil internet  tamamen kapatıldı.

Techinside tarafından yapılmış olan habere bakılır ise Güney Doğu Asya ülkelerinden biri olan Bangladeş, ülke içerisinde yaklaşmış olan seçimleri de neden gösterip, vatandaşlarının bütün mobil internet bağlantılarını kesti.

Seçimlerden önce ülke içerisinde olayların tırmandırılacak olduğunu iddia eden Bangladeş hükumeti, göstericilerin  bu şekilde organize olabilmesini zorlaştırmak ve olası  bir takım olaylar sebebiyle seçimlerin etkilenmesini önlemek maksadıyla mobil interneti kesmiş olduğunu açıkladı.

Bu sebepten dolayı, artık ülke içerisinde SIM kartlar üstünden telefonların ve de mobil cihazların internete erişebilmeleri olanaklı olmuyor. Hükumete bakılır ise, seçimler bittikten sonra bağlantılar  tekrar normal duruma fönmüş olacak.

Bangladeş içerisinde yapılmış olan olaylı seçimlerde, Başbakan görevinde bulunan Şeyh Hasina, muhalefetin usulsüzlükle ilgili iddialarına karşı seçim kurulunun tarafından galip  bir şekilde ilan edildi.

Arka arkaya 3. seçimden de galip ayrılmış olduğu ilan edilen Hasina’nın partisi  ise 350  tane sandalyenin 281 tanesini kazanmış oldu. Seçim gününde ise iktidar yanlıları ile birlikte muhalifler arasında yaşanmış olan çatışmalarda tam 17 kişinin yaşamını yitirmiş olduğu resmi bir şekilde açıklanmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.