Sağlık bakanlığı tatlı konusunda uyardı

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı içerisinde  tatlı tüketimi ile alakalı olarak vatandaşları uyarmış olan bir açıklama paylaştı.

Sağlık bakanlığı tatlı konusunda uyardı


Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı içerisinde  tatlı tüketimi ile alakalı olarak vatandaşları uyarmış olan bir açıklama paylaştı. Bayram ziyaretleri esnasında tatlı ikramının geleneksel bir durumda bulunduğu ifade edilen açıklama içerisinde, ikram edilmiş olan şeker ile birlikte çikolata ve de hamur işleri benzerindeki gıdaların, enerji içeriği çok daha yüksek gıdalar olmasından dolayı kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmiş olduğunu belirtti.

Ramazan boyunca gün içerisinde besin tüketmemeye alışmış bir durumdayken ani bir şekilde bu söz konusu  gıdaların sık bir şekilde ve fazla miktarda tüketilmeye başlamasının sindirim sistemi sorunlarına ve kan şekerine bağlı bulunan türlü rahatsızlıklara yol açabilecek olduğu uyarısı yapan Bakanlık; ''Bu sebepten dolayı da bayram ziyaretleri içerisinde sunulmuş olan ikramlar tüketildiği esnada dikkat edilmesi gerekli, hiç bir şekilde aşırıya kaçılmaması gerekli, yeterli ve de  dengeli bir şekilde beslenme ilkeleri   de asla unutulmamalıdır. Aynı gün içerisinde birden fazla ziyaretin yapılacak olduğu da dikkate alınıp ikramlar içerisinde porsiyonlar ufal, çeşitler ise mümkün olduğu kadar az tutulmalıdır'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Açıklama içerisinde, gün içinde geleneksel bir şekilde tatlı ikramı yapılacağından dolayı kahvaltı esnasında şeker ile birlikte reçel ve benzerindeki tatlı besinlerin hiç bir şekilde bulundurulmaması gerekli olduğunun altı çizilip, hamurlu ve şerbet bulunan tatlıların yerine küçük durumdaki porsiyonlar şeklinde sütlü olan tatlılar, taze durumdaki meyveler; şerbetleri kullanmak yerine şekersiz ya da az şekerli  bir komposto, az şekerli  bir limonata benzerindeki içeceklerin tercih edilebilecek olduğu da kaydedildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.