iPhone 8 ile 7 modelinin satışlarını yasakladılar

Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında süren patent davası her geçtiğimiz gün daha da derinleşmeye başlıyor.

iPhone 8 ile 7 modelinin satışlarını yasakladılar


Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında süren patent davası her geçtiğimiz gün daha da derinleşmeye başlıyor. Eğer hatırlarsanız önceden Almanya‘da alınmış olan bir kararla beraber iPhone 7  modeli ve iPhone 8 modelinin yasaklanmasıyla alakalı ön mahkeme tarafından  bir karar alınmış idi.

Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasındaki dava her geçtiğimiz gün büyüyüp devam etmekte. Bugün meydana gelen bir gelişmeye bakılır ise, Almanya’da bulunan mahkeme tarafından alınmış olan karar doğrultusunda bahsi geçen  yasağın yürürlüğe girebilmesi amacıyla Qualcomm şirketinin 1.5 milyar dolar  tutarında bir kefalet bonosunu ödeme yapmasının gerekli olduğu ifade edildi.

Alınmış olan bu kararla beraber, 1.5 milyar dolar tutarındaki güvenlik bonosuna imzasını atmış olan Qualcomm şirketi böylelikle, Almanya'nın tamamında iPhone 7  modeli ve iPhone 8 modelinin satışlarını yasaklatmış oldu.

Bilinmekte olduğu gibi iPhone 7 modeli ve iPhone 8 modeli içerisinde kullanılmakta olan Intel çipleri üzerindeki bir teknolojinin Qualcomm şirketine ait olduğu ortaya çıkmış idi. Bu hariç olarakta Apple şirketinin tedarikçilerinden  bir tanesi olan Qorvo şirketininde Qualcomm şirketine ait patentlerini ihlal etmiş olduğu de gözler önüne serilmiş idi. Daha önceki dönemlerde de benzeyen davalarla sık bir şekilde gündeme gelmiş olan ikili son gerçekleşen gelişmeyle beraber, arasında açılan davayı çok daha derinleştirmiş oldular.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.