Türkiye'de ilk kez görüldü, 3 yaşında ki çocuğun ölümüne neden oldu, yeni bir salgın mı ortaya çıkıyor!

Bir çok ülkede görülmeye başlayan Strep A virüsü Türkiye'de 3 yaşında ki çocuğu hayattan kopardı, olay sonrasında CHP Milletvekili Murat Emir "Sağlık Bakanı'nı uyarıyoruz. Avrupa'da gittikçe yayılan Strep A bakterisi, ülkemizde daha fazla çocuğun canını almadan bir an önce önlem alın" dedi.

Türkiye'de ilk kez görüldü, 3 yaşında ki çocuğun ölümüne neden oldu, yeni bir salgın mı ortaya çıkıyor!

Dünya ülkeleri koronavirüs salgının bıraktığı etkiden yavaş yavaş kurtulmaya başlamışken, yeni bulunan ve hızla yayılmaya başlayan Strep A salgını vatandaşlara korku yaşatmaya başladı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir yaptığı konuşmada Strep A bakterisinin Türkiye'de 3 yaşında ki bir çocuğun hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Milletvekili Emir yaptığı açıklamada ise "İngiltere'de Strep A bakterilerinin neden olduğu ölümcül hastalık vakaları, önceki yıllara göre ciddi bir artış gösterdi. Strep A salgını bir yandan da dünya çapında tedirginliğe neden oldu. Ancak, bugüne kadar Türkiye'de bakterinin yayılıp yayılmadığını bilmiyorduk. Çünkü Bakanlık, bu konuda ne bir açıklama yaptı ne de önlem aldı. Şimdi de neredeyse 15 gün önce bir çocuğun bu bakteriden yaşamını yitirdiğini öğreniyoruz. Bu durumda bakterinin Türkiye'de de yayılmaya başladığını anlıyoruz." dedi.

Konuşmasına devam eden CHP Ankara Milletveki Murat Emir "Peki bakanlık ne yapıyor? Tıpkı COVID-19 salgınında olduğu gibi, kafasını kuma gömüyor. Ne vatandaşını uyarıyor ne de önlem alıyor. Önlem alınması için bakanlık daha fazla can kaybı mı bekliyor? Hastanelerde bu bakteri ile ilgili ne gibi protokoller uygulanıyor? Hekimlere bu salgınla ilgili bilgilendirme yapılıyor mu? Bunların hiçbiri şu anda bilinmiyor. Sağlık Bakanı'nı uyarıyoruz. Avrupa'da gittikçe yayılan Strep A bakterisi, ülkemizde daha fazla çocuğun canını almadan bir an önce önlem alın. Ölümleri gizlemek yerine şeffaf olun. COVID-19 salgınında yaptığınız hataları bir kez daha tekrarlamayın." ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklama sonrasında vatandaşların tedirginliği artarken, konu hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.