Ülkemizin yarısı 65 yaşından sonra dişlerini kaybetmekte

Diş Hekimi görevindeki Doktor Diş Teknisyeni Esma Geçkili, yapılmış olan araştırmalara bakılırsa Türkiye'de her 2 evden bir tanesine diş fırçasının girmemiş olduğunu belirtti.

Ülkemizin yarısı 65 yaşından sonra dişlerini kaybetmekte


Diş Hekimi görevindeki Doktor Diş Teknisyeni Esma Geçkili, yapılmış olan araştırmalara bakılırsa Türkiye'de her 2 evden bir tanesine diş fırçasının girmemiş olduğunu belirtti. İyi bir şekildeki ağız bakımının diş ipi ile beraber diş fırçası ve de ağız gargarası üçlüsünden oluşmakta olduğuna da dikkatleri çekmekte olan Geçkili, Türkiye içerisinde 65 yaş üstündeki kişilerin %50'lik bir kısmının komple dişsiz olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Ağız bakımı konusunda başrolü üstlenmekte olan diş fırçası ve de macunu yönünden Türkiye'nin karnesinin çok zayıf olduğunu da ifade eden Memorial Bahçelievler Hastanesi'nin Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü içerisinden Doktor Diş Teknisyeni Esma Geçkili, önemli bazı istatistikleri  açık bir şekilde paylaştı. Türkiye içerisinde 2 tane evden birine diş fırçasının girmemekte olduğunu da açıkça ifade etmiş olan Uzman Doktor Esma Geçkili; ''2016 senesi içerisinde Türkiye'de gerçekleştirilen bir çalışmaya bakılırsa senelik 100 gramlık bir diş macunu kullanmaktayız. Bu ise yaklaşık bir şekilde bir tüp etmekte. Oysa ki bu  bahsi geçen oran Avrupa içerisinde yaklaşık olarak 500 gram seviyelerinde. Avrupa'ya bakıldığında fazlası ile gerilerde yer alıyoruz. Bu konu içerisinde sınıfta kalıyoruz desek yanlış olmaz. Diş fırçası içerisinde aslında çok daha vahim  bir durumdayız. Her 2 evden birine diş fırçası girmemekte'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.