Samsung şirketi drone üretimi mi yapacak?

Akıllı telefonlardan tutunda tablete, buzdolabından tutunda çamaşır makinasına kadar pek çok ürün üretimi yapan Samsung şirketi çok daha yeni bir alana daha girmek için hazırlık yapıyor.

Samsung şirketi drone üretimi mi yapacak?


Akıllı telefonlardan tutunda tablete, buzdolabından tutunda çamaşır makinasına kadar pek çok ürün üretimi yapan Samsung şirketi çok daha yeni bir alana daha girmek için hazırlık yapıyor. Ortaya çıkmış olan patentlere bakılırsa firma insansız hava araçları üstünde aktif bir şekilde çalışmalar yapmakta.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Patent ile Ticari Marka Ofisi‘ne farklı patent başvuruları yapmış olan marka fazlasıyla iddialı bir ürün üstünde çalışma yapıyor. Patentlerde bulunan bilgilere bakılırsa Samsung drone pek çok sensöre de ev sahipliği yapmış olacak.

Kamerayla ilgili sensörünün yanında, jiroskop ile birlikte pusula, barometre,  sıcaklık, ultrasonik, ultraviyole  ve   ışık  sensörlerini üzerinde barındıracak olduğu belirtilen drone; telefon ile birlikte tablet veyahut PC bağlantılı bir şekilde kablosuz kontrolcülerle de kullanılabiliyor olacak. Fakat patentte bulunan en ilginç detayda bunların yanında  çamaşır makinası ile birlikte buzdolabı veyahut herhangi bir  tane elektronik ev eşyasıyla beraber de kullanılabilecek olması.

Dönüştürebilir bir yapıyla geleceği konusunda bilgiler yer alan drone öte yandan katlanabilir pervaneleri sayesinde mobiliteye verilmiş olan önemi de açıkça ortaya çıkartmış oluyor.

DJI şirketinin elinde bulunan drone pazarına Samsung şirketinin ciddi bir anlamda girip girmeyecek olduğu da şu anda halen belirsiz. Fakat bu konuyla ilgili çalışmalar yapmış olduğu netleşen bu markanın bir sürpriz yapma ihtimalide olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.