Oppo şirketinden kayıpsız bir şekilde 10x zoom

Resmi bir şekilde ülkemize giriş yapmış olan Oppo şirketi, devrimsel bir yenilik ile beraber karşımıza çıkmak için hazırlanmakta.

Oppo şirketinden kayıpsız bir şekilde 10x zoom


Resmi bir şekilde ülkemize giriş yapmış olan Oppo şirketi, devrimsel bir yenilik ile beraber karşımıza çıkmak için hazırlanmakta. Oppo şirketi kayıpsız durumda 10x zoom teknolojisiyle çok daha yeni bir deneyim sunabilmeyi vaat etmekte. 

Türkiye'nin pazarına yeni giriş yapmış olan Çin asıllı Oppo, son senelerde isminden çok sık bir şekilde bahsettirir oldu. Özellikle de Find X modeli ile beraber ülkemi içerisinde bilinirliği artmış olan bu marka, otomatik bir şekilde açılıp kapanabilen kamera mekanizması ile birlikte fazlasıyla iddialı bir model olarak şeklinde telefon pazarı içerisindeki yerini almış oldu.

Akıllı telefon üreten firmaların birbirleri ile girmiş oldukları bu tatlı rekabetin en son ürünü de 10 kata kadar kayıpsız  durumdaki yakınlaştırma sunabilen kamera olacak gibi gözükmekte. Çin asıllı üreticinin geçmiş olduğumuz sene MWC 2018 dahilinde tanıtımını yaptığı ''5x Precision Optical Zoom'' isimli teknolojisi, ortaya çıkmış olan bilgilere bakılırsa fazlasıyla daha geliştirilmiş durumuyla gelmekte.

Ar-Ge amacıyla çok ciddi yatırımları yer alan bu markanın geçmiş olduğumuz sene duyurusunu yaptığı bu sistem resimlerde, kayıpsız bir biçimde tam 10 kat kadar yakınlaştırma yapabiliyor olacak. Periskop biçiminde çalışmakta olan bu sistem içerisinde 2 kamera kurulumu da tercih edilmekte. Ana kamera standart bir biçimde çalıştığı esnada 2. kamerada 90 derecelik dik bir açı iler sistemin içerisindeki yerini almış oluyor.

Işığı özel bir prizma ile sensöre iletmekte olan bu sistemle beraber markanın ileri sürdüğüne bakılırsa kayıpsız 10x zoom gerçekleştirilmiş oluyor. MWC 2019 veyahut CES 2019 dahilinde duyurulması beklenmekte olan bu özelliğin bu kez bir proje olarak kalacak olduğu da düşünülmemekte. Ortaya çıkmış olan iddialara bakılırsa Oppo şirketinin yeni amiral gemisi modellerinden F19  modeli veyahut F19 Pro modelinde yeni kamera sistemi kullanılmış olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.