Yaşlılıkta kör olma riskinde artış olabiliyor

İlerlemekte olan yaşla birlikte gözümüz ilk sırada yer almak üzere vücudumuzun pek çok noktasında deformasyon meydana gelebilmekte. Yaşlanma ile beraber meydana gelmiş olan rahatsızlıklar, görme kaybı konusunda bir risk oluşturabilmekte.

Yaşlılıkta kör olma riskinde artış olabiliyor


İlerlemekte olan yaşla birlikte gözümüz ilk sırada yer almak üzere vücudumuzun pek çok noktasında deformasyon meydana gelebilmekte. Yaşlanma ile beraber meydana gelmiş olan rahatsızlıklar, görme kaybı konusunda bir risk oluşturabilmekte. Gözle ilgili rahatsızlıklarının erken bir şekilde teşhisle birlikte tedavi edilmesinin gerekli olduğunu ifade eden Dünyagöz Ankara ilindeki hastanesinden Operatör Doktor Seda Mütevelli ise, yaşlılık dönemi içerisinde en sık görülmekte olan göz hastalıklarıyla alakalı olarak özel bir açıklama gerçekleştirdi.

Özellikle  de 40 yaşını geçtikten sonra daha sık bir şekilde rastlanmakta olan görme sorunları, eğer tedavi edilmez ise körlüğe kadar gidebilmekte. Sağlıklı ve de işlevsel bir yaşam sürme konusunda en önemli seviyedeki duyu organının göz olduğunu ifade eden Operatör Doktor Seda Mütevelli açıklaması içerisinde; ''Yaşlanma sürecine girildiğine bundan en çok etkilenmiş olan duyu organımız göz olarak öne çıkar. Yaşa bağlı bir şekilde ortaya çıkmış olan göz hastalıkları genel olarak sinsice başlamakta. Fazlası ile yavaş bir şekilde ilerleyip, çok ciddi sonuçlar doğurabilmekte olan bu hastalıkların tedavi edilmezi, özellikle ilerki aşamalarda olanaklı olamayabilmemekte. Bu sebepten dolayı da sık bir şekilde göz kontrolleri yaptırmak, hastalıkların oluşturacak olduğu tahribatı en aza indirme konusunda erken teşhisle birlikte tedavi fazlasıyla önemli.'' ifadelerine yer veriyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.