Google Voice üzerindeki özellik kullanıcılara açılacak

Google şirketi, Voice uygulamasıyla alakalı olarak sözünü vermiş olduğu fakat daha sonra tamamen sessiz kalmış olduğu VoIP özelliğiyle alakalı olarak ilk adımı atmış oldu.

Google Voice üzerindeki özellik kullanıcılara açılacak


Google şirketi, Voice uygulamasıyla alakalı olarak sözünü vermiş olduğu fakat daha sonra tamamen sessiz kalmış olduğu VoIP özelliğiyle alakalı olarak ilk adımı atmış oldu. Twitter üzerinde yer alan bir tane kullanıcının gönderisinden hemen sonra duyuruyu gerçekleştiren Google şirketi, Voice VoIP isimli özelliğin gelecek hafta bazı kullanıcılarla denenecek olduğunun duyurusunu yaptı.

Google Voice isimli platformun, popülerliğini az çok devam ettirmekte. Kullanıcılar ise, yaklaşık olarak 1 sene öncesinde beta testiyle ilgili söz verilmiş olan VoIP (İnternet Üstünden Sesli Görüşme) özelliğiyle alakalı aylardır beklemektelerdi. Google şirketi, istenilen bu özellikle alakalı olarak sessizliğini korumayı sürdürecekken geçmiş olduğumuz günlerde atılmış olan bir tweet onları açıklama yapmak zorunda kaldı.

Google şirketi, Voice isimli platformuna VoIP özelliğinin gelecek olduğu konusunda bir duyuru yaptı. Bu bahsi geçen bilgiyi Twitter üstünden doğrulamış olan Scott Johnston, uygulamanın kullanıma açılmış olduğunu ve gelecek hafta bir takım kullanıcılarla deneme yapılacağını da açıkça ifade etti.

VoIP isimli özelliğin niçin bu kadar geciktirilmiş olduğu hakkında hiçbir  şekilde bilgi verilmedi. Özellik  tamamen aktif hale gelindikten sonra Voice platformunun kullanıcıları, hesapları üstünden Wi-Fi aramaları veyahut isterler ise mobil veri üstünden aramalar gerçekleştirebiliyor olacaklar. Çok kolay bir gelişme gibi duruyor olsa bile artık pek çok kullanıcı hücresel veriyle yapılmakta olan konuşmaların güvenliğinden şüphe duyarak Wi-Fi ağlarını tercih etmekte. Yakın bir kısımda Google Voice VoIP'i deneyimlemiş olan kullanıcıların tepkilerini sosyal medya üzerinde görmeye başlayacağız gibi görünmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.