6'lı masa toplandı, 6 Mart tarihinde yapılacak toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak!

Dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride, Cumhurbaşkanı adayının 6 Mart tarihinde gerçekleşecek toplantı sonrasında kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

6'lı masa toplandı, 6 Mart tarihinde yapılacak toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı adayı açıklanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanması sonrasında gözler Millet İttifakının çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayına çevrilmişken, 6'lı Masa dün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde toplandı.

Gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı adayının görüşülmesi sonrasında son karar 6 Mart tarihinde verilecek. 6 Mart tarihinde Saadet Partisi Genel Merkezi'nde tekrar toplanacak olan 6'lı masa gerçekleştirdiği toplantıda Cumhurbaşkanı adayını belirlemesi sonrasında kamuoyu ile paylaşacak.

Parti kulislerinde dolaşan bilgiye göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı gösterelim çıkışının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlarımız görevine devam edecek" şeklinde yanıt verdiği iddia edildi. 

Dün yapılan toplantı sonrasında 6'lı masa tarafından yayınlanan ortak bildirgede ise "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz.

Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." ifadelerine yer verildi. 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.