Binali Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanı ve de AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkan adayı  olan Binali Yıldırım, medya temsilcileri ile bir araya gelmiş olduğu sabah kahvaltısının sonrasında gerçekleştirdiği konuşma kapsamında;

Binali Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanı ve de AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkan adayı  olan Binali Yıldırım, medya temsilcileri ile bir araya gelmiş olduğu sabah kahvaltısının sonrasında gerçekleştirdiği konuşma kapsamında; ''İstanbul iline ait olan konularının, dünya kentinin konularının güme gitmesi beni fazlasıyla üzer. Bu açıdan, kampanya süresince bu alan içerisinde kalmayı sürdüreceğim. Mecbur kalmadığım müddetçe bu alan dışın kalan konularda fazla bir mesai harcamayacağım.'' ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca; ''Ülkemiz içerisinde 3.5 milyon tane Suriyeli mevcut. Maksadımız orayı işgal  etmek değil. Huzur getirebilmek. Suriye’nin topraklarının bütünlüğünü önemsemekteyiz. 295.000 tane Suriyeli  geri döndü. İstanbul ilinde yaşayanlar şunu da bilmeli: Suriyeliler  hiç bir şekile kalıcı değildir. Ülkemizde oldukları sürece de yasa dışı faaliyetler içerisinde bulunmalarına hiç bir şekilde müsaade etmeyiz. 0 tolerans. Tutar kulaklarından atarız.'' ifadelerine yer verdi.

Seçilirsem kelimesini kullanarak konuşmasına devam eden Yıldırım; ''Belediye Başkanı seçilir isem Meclis başkanlığını  tamamen unut. Bir koltuk içerisinde 2 tane karpuz olmaz. İstanbul ilinin aidiyetini çok daha fazla güçlendireceğim. Bunu İzmir ili yapmakta. İstanbul bizim bir evimiz, İstanbul bizim  bir geleceğimiz. Ekonomisine çok daha fazla eğileceğim. Turist sayısını arttırabilme, istihdamı arttırabilme ana hedefimizden biri olacak. İstanbul ülkemizdeki vergilerin %44’lük bir kısmını ödemekte, Türkiye’yi geçindirmekte, %8'lik bir pay almakta.'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım açıklamaları içerisinde UBER'e de değindi; ''Taksicileri aslında en iyi anlayan kişi benim, 1980’li seneler içerisinde 2 tane taksim vardı. 4 ay  geçtikten sonra gördüm ki  bu iş bize göre değil,  hemen sattım.  Taksiler  aslında şehrimizin  bir aynasıdır. Eğitim ile birlikte güvenlik açısından gözden geçirilmesi gereklidir. Uber ise teknolojinin getirmiş olduğu bir kolaylıktır. Gerekli  durumdaki düzenlemeler gerçekleştirildiği takdirde ona da bakılabilir.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.