Çok kritik bir görüşme gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı  görevinde bulunan Hulusi Akar ile birlikte  Rusya Federasyonunun  Savunma Bakanı görevinde bulunan Sergey Şoygu arasında gerçekleşmiş olan telefon görüşmesi esnasında, Astana ile birlikte Soçi  mutabakatlarına bağlılık konusuna da vurgu yapılmış oldu.

Çok kritik bir görüşme gerçekleştirdi


Milli Savunma Bakanı  görevinde bulunan Hulusi Akar ile birlikte  Rusya Federasyonunun  Savunma Bakanı görevinde bulunan Sergey Şoygu arasında gerçekleşmiş olan telefon görüşmesi esnasında, Astana ile birlikte Soçi  mutabakatlarına bağlılık konusuna da vurgu yapılmış oldu. Bölge içerisinde barış ile birlikte istikrarın sağlanabilmesi ve de  ateşkesin muhafazası amacıyla alınması gerekli tedbirler ile alakalı görüş alışverişinde  bulunulmuş oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Akar ile birlikte Rus  mevkidaşının telefon ile görüşmüş olduğu konusunda bir bilgi verildi.

Görüşme esnasında İdlip ilk sırada yer almak üzere bölgesel bir durumdaki güvenlik konularının ele  alınmış olduğu da açık bir şekilde ifade edildi.

Açıklama içerisinde; ''Her 2 tane Bakan tarafından Astana ile birlikte Soçi mutabakatlarına  bağlılığın vurgulanmış olduğu görüşme esnasında, bölge içerisinde barış ile birlikte istikrar ve de  ateşkesin  sağlanabilmesi amacıyla alınması gerekli tedbirler ile alakalı görüş alışverişlerinde  bulunulmuştur.'' şeklindeki bir ifade yer almış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.