Denizli'den milletvekili adayı olan Sema Silkin Ün'e gelen eleştirilere Kılıçdaroğlu'ndan yanıt!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü olarak görev yapan sonrasında da CHP Denizli 3. Sıra Milletvekili Adayı olan Sema Silkin Ün hakkında gelen eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "Başka illerde de benzer tartışmalar var, olabilir. O başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Zaman içerisinde taşlar yerine oturacak" dedi.

Denizli'den milletvekili adayı olan Sema Silkin Ün'e gelen eleştirilere Kılıçdaroğlu'ndan yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü olarak görev yaptıktan sonra Gelecek Partisi'ne geçen Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi kontenjanından CHP Denizli 3. sıra Milletvekili Adayı olarak açıklanmıştı. 

Selma Silkin Ün'ün Denizli'den 3. sıradan aday gösterilmesi sonrasında gelen eleştirilere CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. 

 Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu "İlk kez beş parti, bir parti logosu altında seçime gidiyor. Herkes sanki 'O CHP'li değil. Nasıl bizim listede yer alır?' diyor. Eski alışkanlıklardan kurtulanamayan bir atmosfer var. Zaman içinde son bulacaktır. Bugün mesela sahnede İYİ Parti milletvekili adayı, Gelecek Partisi milletvekili adayı, CHP milletvekili adayı hep beraber bir arada durduk. Zaman içerisinde taşlar yerine oturacak.

Başka illerde de benzer tartışmalar var, olabilir. Sema Hanım başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Dolayısıyla bunlar oyların heba olmaması ve çalışması için böyle bir akılcı politika izleniyor. Burada partilerden çok ülkenin geleceği konusunda temel endişelerimiz var.

Bu temel endişe gidermek için de altı parti bir araya geldik. Aslolan, Türkiye ve Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları bir an önce aşmak. Biz onların iç işlerine karışamayız. O zaman çok büyük sıkıntı çıkar. Onlar bizim iç işlerimize karışamazlar. Onlar ayrı partiler biz ayrı partiyiz. Onlar kendi adayını seçerler, biz kendi adaylarımızı seçeriz, birbirimizin alanına girip üstü örtülü ya da açık eleştiri yaparsak asla doğru olmaz" ifadelerini kullandı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.