E-Devlet ile alakalı bir müjde verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevindeki Oktay; ''Mart ayından itibaren elektrik ile birlikte doğal gaz ve de GSM operatörlerine abonelikle ilgili işlemler e-Devlet üstünden gerçekleştirilebilecek'' ifadelerine yer verdi.

E-Devlet ile alakalı bir müjde verdi


Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevindeki Oktay; ''Mart ayından itibaren elektrik ile birlikte doğal gaz ve de GSM operatörlerine abonelikle ilgili işlemler e-Devlet üstünden gerçekleştirilebilecek'' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  görevinde bulunan Fuat Oktay başkanlığı ile, bütün  bakanlarlıkların ve alakalı kurumların katılımıyla gerçekleştirilen Bürokrasinin  Azaltılmasıyla birlikte e-Devlet Toplantısı kapsamında gelinmiş olan son durum değerlendirildi. Oktay ise, toplantıya yönelik olarak yapmış olduğu yazılı açıklama içerisinde, Cumhurbaşkanlığı'nın  Hükümet Sistemiyle yapısal bir dönüşüm gerçekleştirilmiş olduğunu, stratejik durumdaki kararların hızlı bir şekilde alınıp uygulanmakta olduğunu ifade etti.

Yeni sistem ile birlikte başlamış olan stratejik dönüşümün saha üzerinde vatandaşa  yansımış olduğu alanlardan bir tanesinin de e-devlet olduğunu açık bir şekilde anlatmış olan Oktay, uzun bir zamandan beri  üstünde çalışmakta oldukları bürokrasinin azaltılması ve kamu içerisinde işlerin şeffaf duruma  getirilmesini sağlamış olacak e-Devlet isimli sistemi iyi bir noktaya taşımış olduklarını  vurguladı.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ile birlikte ''obez  devletten'' kurtulabilmek amacıyla çok önemli bir adım atmış olduklarını da ifade eden Oktay, fazlasıyla daha  dinamik bir devletin yapısına dönüşebilmek maksadıyla kamunun sunmuş olduğu hizmetler içerisinde çok önemli bir  sadeleştirme yapmış olduklarını ifade etti. Kamunun vatandaşlar ile birlikte özel sektöre ve de kendisine vermiş olduğu hizmetlerin  fazlasıyla büyük bir kısmını e-Devlet'e entegre etmiş olduklarını ifade eden Oktay; ''2019 senesinin sonuna kadarki süre içerisinde e-Devlet entegrasyonla ilgili çalışmalarını Cumhurbaşkanlığının Dijital Dönüşüm  Ofisi'nin koordinasyonu ile birlikte bütün bakanlık ve kurumlar içerisinde tamamlamış olacağız. E-Devlet  yaşama geçmeyi sürdürdükçe bürokrasi de çok daha azalmış olacaktır.'' şeklindeki bir değerlendirmede bulundu. Oktay, daha sonraki aşama içerisinde, sistemi akıllılaştırıp, kamu içerisinde  dijital dönüşümü bitirmeye yönelik adımlar atacak olduklarını belirtti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.