EYT konusunda açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş olduğumuz günler içerisinde gerçekleştirdiği ''Bunu yapmayacağım, seçimi kaybedecek olsam dahi bu işte yokum'' şeklindeki açıklamasından sonra emeklilikte yaşa takılmış olanlar (EYT) tartışmalarındaki son noktasını koymuş idi.

EYT konusunda açıklamalar yaptı


Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş olduğumuz günler içerisinde gerçekleştirdiği ''Bunu yapmayacağım, seçimi kaybedecek olsam dahi bu işte yokum'' şeklindeki açıklamasından sonra emeklilikte yaşa takılmış olanlar (EYT) tartışmalarındaki son noktasını koymuş idi. EYT ile alakalı olarak yeni bir  tane daha açıklama gerçekleştiren Erdoğan; ''Bu durumun, bizim ülkemiz için herhangi bir kazanımı bulunmuyor, kaybettirecektir'' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan EYT ile alakalı şöyle bir açıklamada bulundu:

''EYT ile alakalı konu; çok uzun sürmeyecektir, kısa bir müddet sonrasında ise söz konusu bu olayın aslında nasıl bir manipülasyon, ülkenin mevcut durumdaki ekonomisini çökertmeye yönelik tam olarak nasıl bir adım olarak öne çıktığını herkes kabul etmiş olacak ve bu durumun karşısında durmaya başlamış olacak. Bunların, ülkemiz için herhangi bir kazanımı bulunmuyor, kaybettirecektir.''

EYT ne anlama geliyor?

Bir şahsın hangi koşullar içerisinde emekli olabileceği, kanunlara göre belirlenmektedir. 2008 senesinin öncesinde SSK ile birlikte Bağ-Kur ve de Emekli Sandığı olmak üzre 3 tane farklı kurum ve kanun söz konusu idi.

Bu tarihin sonrasında ise Sosyal Güvenlik Kurumu isminin altında birleştirilmiş oldu. Örnek olarak ilk defa 30 Nisan 2008 tarihi içerisinde SSK'lı durumda bulunan bir  tane erkek 60 yaşındayken, 7.000 prim ödeme günü ile emekli olabilmekteyken, 1 gün  geçtikten sonra yani 1 Mayıs 2008 senesinde SSK'lı durumda bulunan bir tane erkek 7.200 prim günü ödeyerek emekli olabilecek bir duruma geldi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.