G20 Zirvesi içerisinde Boeing konusunda bir çıkış

Sanayi ile Teknoloji Bakanı görevinde bulunan Mustafa Varank, yapay zeka temeli bulunan teknolojiler üzerinde gerçekleştirilecek en ufak hataların bile Boeing 737 Max uçağındaki örnekte olduğu gibi, devasa  boyuttaki kazalara neden olabileceğini de açık bir şekilde ifade ederek;

G20 Zirvesi içerisinde Boeing konusunda bir çıkış


Sanayi ile Teknoloji Bakanı görevinde bulunan Mustafa Varank, yapay zeka temeli bulunan teknolojiler üzerinde gerçekleştirilecek en ufak hataların bile Boeing 737 Max uçağındaki örnekte olduğu gibi, devasa  boyuttaki kazalara neden olabileceğini de açık bir şekilde ifade ederek; ''Bizler Türkiye olarak yapay zeka ile alakalı sorunların ele alınacak olduğu, her bir ülkenin eşit haklara sahip olabilecek küresel  durumdaki bir oluşum kurulmasından yanayız.'' ifadelerine yer verdi.

Bakan  görevinde bulunan Varank G20 temaslarının dahilinde katılmış olduğu Dijital Ekonomi  Bakanları Toplantısı’nın 2. oturumu esnasında yapmış olduğu konuşma esnasında, yapay zekanın,  kapsayıcı  durumdaki bu özel büyümeyi, devam ettirilebilir olan kalkınmayı ve de küresel refahı teşvik edip  insanoğlunun çıkarları için hizmet etmesinin gerekli olduğunun altını çizmiş oldu.

Varank ayrıca, yapay zeka sistemleri tasarlandığı esnada hukukun üstünlüğünün yanı sıra  demokratik  durumdaki değerlerin gözetilecek olması, değişikliklerin de göz önünde bulundurulmasının gerekli olduğunu açık bir şekilde ifade edip, bunun doğrultusunda çok daha istikrarlı ve de  hassas bir sürecin  yürütülmesi, dürüst olmasının yanı sıra tamamen adil bir ekosistem oluşturulmasının gerekli olduğunu da açık bir şekilde dile  getirmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.