Irak'lı olan mevkidaşını tören ile karşıladı

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Berhem Salih'i, resmi bir tören ile karşıladı.

Irak'lı olan mevkidaşını tören ile karşıladı


Türkiye'nin Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Berhem Salih'i, resmi bir tören ile karşıladı.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde gerçekleşen törende, Erdoğan ile konuk  cumhurbaşkanının alan içindeki yerlerini almasının hemen sonrasında 2 tane ülkeninde milli marşları  çalındı ve 21 parelik top atışı gerçekleştirildi.

Misafir Cumhurbaşkanı görevindeki Salih, Muhafız Alayı'nın Tören Kıtasını, ''Merhaba  asker'' deyip selamladı. Tören içerisinde, tarihte kurulmuş olan 16 tane Türk devletini temsil etmekte bulunan  bayraklar ve o dönemin kostümlerini giymiş askerler de yerlerini aldı.

2 tane ülke heyetlerinin takdiminden sonra Erdoğan ile Salih,  merdivenlerde Türkiye ile Irak bayraklarının önünde poz verdiler. Baş başa ve de heyetlerarası görüşmelerin hemen sonrasında ortak basın  toplantısına geçileceği konusunda açıklama yapıldı.

Tören içerisinde, Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı görevinde bulunan Ruhsar Pekcan, Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar,  Cumhurbaşkanlığı'nın Sözcüsü görevinde bulunan İbrahim Kalın, Tarım ile Orman Bakanı görevinde bulunan Bekir  Pakdemirli,  Savunma Sanayinin Başkanı görevinde bulunan  İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı'nın İletişim  Başkanı  görevinde bulunan Fahrettin Altun,  Ankara'nın Valisi görevinde bulunan Vasip  Şahin ile birlikte ödeki yetkililer de hazır bir şekilde alanda yer aldılar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.