İsrail'e Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert bir tepki

Dışişleri Bakanlığı tarafından, İsrail'in, Batı Şeria içerisinde yeni konutlar inşa  edilmesi konusunda onay vermesine yönelik bir yazılı açıklama gerçekleştirildi.

İsrail'e Dışişleri Bakanlığı'ndan çok sert bir tepki


Dışişleri Bakanlığı tarafından, İsrail'in, Batı Şeria içerisinde yeni konutlar inşa  edilmesi konusunda onay vermesine yönelik bir yazılı açıklama gerçekleştirildi.

Açıklama içerisinde, şu ifadeler yer aldı; ''İsrail’in, işgalin altında tutmakta olduğu Batı Şeria içerisinde yaklaşık 2.200 tane  yeni konut inşa edilmesi için onay vermesini şiddetli bir şekilde kınamaktayız. İlgili  durumdaki Birleşmiş  Milletler kararlarıyla 4. Cenevre Sözleşmesi ilk sırada olmak üzre  uluslararasındaki hukuku pervasız bir şekilde çiğnemeyi sürdüren İsrail'in bu yasa dışı durumdaki kararını reddetmekteyiz.''

İsrail'in hükümeti  işgal altında yer alan Batı Şeria içerisinde Yahudi yerleşimcilere 2.191 tane yeni konut inşa etme konusunda bir karar almış olduğunun duyurusunu yapmıştı. Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilebilmesi  planının İsrail içerisinde Nisan 2019 tarihinde gerçekleştilecek erken seçimden önce gündeme gelmesi de  dikkatleri çekmiş oldu.

İsrail'in Başbakanı  görevinde bulunan Binyamin Netanyahu daha önceki aylarda gerçekleştirdiği  açıklamalar içerisinde, mevcut durumdaki hükümetin, Filistin topraklarında yer alan yasa dışı kurulan Yahudi  yerleşim birimlerine ''en çok destek veren'' bir hükümet olduğunu da ifade etmişti.

İsrail tarafından 1967 tarihi içerisinde işgal edilmiş olan Batı Şeria içerisinde 250 taneye yakın yasa dışı bir şekilde Yahudi yerleşim birimi bulunmakta. Bu yerler içerisinde ikamet etmekte bulunan 400.000 taneden çok Yahudi  yerleşimci, Batı Şeria içerisinde işgal boyunduruğunun altında yaşamakta bulunan Filistinlilere  yaşamı çok daha zor bir duruma getirmekte.

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs içerisindeyse 220.000 tane Yahudi yerleşimcinin kalmış olduğu  18 tane yasa dışı Yahudi yerleşim birimi yer almakta.

  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.