İttifak konusunda açıklamada bulundu

Yeni partiyle alakalı çalışmalarını devam ettiren Ali Babacan, partisinin kuruluşunu tekrar daha ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

İttifak konusunda açıklamada bulundu


Yeni partiyle alakalı çalışmalarını devam ettiren Ali Babacan, partisinin kuruluşunu tekrar daha ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günler içerisinde Gelecek Partisi'ni kurmuş olmasının sonrasında çalışmalarına hız veren Babacan'ın, tam olarak nasıl bir yol izleyecek olduğu da herkes tarafından merak ediliyor. Babacan'ın aslında mevcut durumdaki Millet İttifakı'na yakın durumda bulunduğu ileri sürülürken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu yeni oluşumlar için göz kırpmış oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, ''2 tane partinin liderlerinin açıklamalarını izlemiş olduk. %99 seviyelerinde Millet İttifakı'nın politikalarıyla bir uyum bulunuyor'' şeklindeki sözlerine yer vererek, yeni oluşumları kendi yanına çekmeye çalışmış oldu.

T24'te yer alan habere bakılırsa, ocak ayının sonuna dek partiyi kurma maksadında bulunan Babacan cephesi üzerinde de söylem; ''Hiçbir partiyle kurulan herhangi bir temas bulunmuyor. Ana akımdaki bir siyaset olma hedefiyle çalışmalarımızı yapıyor. Bir tane ittifaka eklemlenme gibi bir düşünceyle hareket etmemekteyiz'' ifadelerine yer verdi. Fakat muhtemel bir baskın seçim olması durumunda yeni  kurulan oluşumların da Millet İttifakı'yla beraber hareket edebilecek olduğu kulislerde konuşulmaya başlandı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.