Kayyumlarla alakalı açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ile birlikte Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında yer alan Subay ve Astsubayların Mezuniyet Töreni için bir katılım gerçekleştirdi.

Kayyumlarla alakalı açıklama yaptı


Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ile birlikte Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında yer alan Subay ve Astsubayların Mezuniyet Töreni için bir katılım gerçekleştirdi.

Erdoğan bu tören esnasında yapmış olduğu konuşma içerisinde; Van iliyle birlikte Mardin ili ve Diyarbakır  ilinin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması konusunda konuşup; ''Belediyede yer alan giderler halk için değil de Kandil'e gitmekteydi. Dağa para yollayana hiç bir şekilde seyirci kalamazdık'' ifadelerine yer verdi.

Açıklaması ise şu şekilde; ''Şehadet ilk insanlardan başlayarak kıyamete kadar sürecek bir makamdır. Bu söz konusu yol şehadete kadar ulaşabilen bir yoldur, normal bir şekilde ölmek var ancak şehadet ile kucaklaşmakta bar. Gabar dağında, Cudi dağında, Bestler Deresi içerisinde mücadeleyi devam ettiren evlatlarımızı ise  şehadete yürümekte olan evlatlar şeklinde görüyorum.15 Temmuz tarihi içerisinde yaşanmış olanlar bu milletin her bir ferdinin gerektiği zaman canını verecek olduğunu ifade eden bir örnek olarak öne çıkmıştır. Bu söz konusu toprakları bizlere vatan yapmış olan ve devamıyla alakalı olarak toprağa girmiş bütün şehitlerimizi rahmet ile yad etmekteyim. Bir toprak uğruna ölen yok ise o topraklar zaten hiç bir şekilde vatan olmaz ve hiç bir şekilde olamaz. Son dönemlerde bölücü örgütlerin şehit etmiş olduğu jandarmalarımıza da Allah'tan rahmet dilemekteyim. Türkiye bölgemiz içerisindeki ve dünya üzerindeki bir çok devlet gibi sonradan kurulmuş, yapılmış bazı projelerin eseri olarak kurulmuş bir devlet değildir, jandarma okulumuzun dahi 180 senelik geçmişi bulunmaktadır, burda devlet  hiç bir şekilde kabile devleti değildir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.