Kızılay'ın, Ahbap Derneği'ne çadır satmasına Ak Parti'den yanıt geldi, "Keşke satış yapmasaydı"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında Kızılay'ın, Ahbap Derneği'ne çadır satmasıyla ilgili ilk yorum Ak Parti'den geldi, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Kızılay bir devlet kurumu değil, kendi tüzel kişiliği olan bir dernek. Çadır satışı yanlıştı. Keşke böyle ağır ve acılı bir günde satış yapmasaydı" ifadelerini kullandı.

Kızılay'ın, Ahbap Derneği'ne çadır satmasına Ak Parti'den yanıt geldi, "Keşke satış yapmasaydı"

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrasında yaşanılan çadır sıkıntısı sonrasında AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent yaptığı açıklamada deprem sonrasında Kızılay'dan çadır satın aldıklarını belirterek durumun son derecede normal olduğunu belirtmişti.

Ahbap Derneği'nin, Kızılay'dan çadır satın alması sonrasında siyasi partilerden yaşanılan olaya tepkiler gelirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık yaptığı açıklamada "Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

TBMM'de gerçekleştirilen görüşmelerde siyasi partilerin grup başkanvekilleri söz alarak duruma tepki gösterirken, konu hakkında yapacağı yorum merak konusu olan Ak Parti'den ilk yorum geldi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada "Kızılay, bizim; tartışalım, eleştirelim fakat 154 yıldan beri bizim kurumumuz, en zor zamanda bu milletin yanında yer almış, özel kurumumuz,  1913'te kamu yararı kararı verilmiş. Şu an eleştirdiğiniz çadır şirketi, 1954 yılında kurulmuş bugünün konuları değil.

Satsa neden satıyor, satmasa neden satmıyor denecek. Derdiniz başka, sizin kastınız, işiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ancak net olarak söylüyorum, keşke afet sırasında böyle bir ağır ve acılı günde hiçbir satış yapmasaydı yapılmasaydı. Daha nasıl söyleyebilirim. Satarsan ne olur, işte bugün olduğu gibi, 4 milyon kişiye 3 öğün yemek veriyorsun bu konuşulmaz, satarsan ne olur 400 bin kişiye çadır vermişsin bu konuşulmaz, böyle meclisi ve kamuoyunu yoran gündeme vesile olursunuz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.