Kütüphane müjdesi verdi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkan Adayı  olarak tanıtılan Binali Yıldırım, İstanbul ili içerisinde 22 tane olan kütüphanelerin sayısını, 39 taneye çıkartmayı hedeflemekte olduğunu da  açıkça ifade etti.

Kütüphane müjdesi verdi


AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkan Adayı  olarak tanıtılan Binali Yıldırım, İstanbul ili içerisinde 22 tane olan kütüphanelerin sayısını, 39 taneye çıkartmayı hedeflemekte olduğunu da  açıkça ifade etti. Yıldırım açıklamasında; ''Restore edilmiş olan Rami Kışlası'nda kurulması planlanan İstanbul Şehir Kütüphanesi, kentin en büyüğü konumunda olacak. On yıllardan beri İstanbula hizmet etmekte olan Atatürk Kitaplığı ise Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'yle birleştirilip Büyük Atatürk Şehir Kütüphanesi (AŞK) oluşturulmuş olacak'' ifadeleriyle konuştu.  

Binali Yıldırım, Kütüphane 24 projesiyle alakalı olarakta açıklamalar gerçekleştirdi. Megakente özel olarak geliştirmiş olduğu projelerin arasında kültür ile birlikte sanata da yer vermiş olduğunu ifade eden Yıldırım, Büyük Atatürk Şehir Kütüphanesi'nin (AŞK) oluşturulacak olduğu konusunda bir  müjde verdi.

Yıldırım açıklamasının devamında; ''İstanbul Teknik Üniversitesi ilk sırada olmak üzre bütün üniversiteler için öğrenci ve de araştırmacılara hizmet edebilecek AŞK (Atatürk Şehir Kütüphanesi), Atatürk Kültür Adası'nın  en önemli bir parçası konumunda yer alacak. 14.300 metrekarelik büyük bir alan üstünde yer alan Gümüşsuyu Askeri Hastanesinin 4.159 metrekarelik büyüklüğe sahip olan kapalı alanı; Atatürk Kitaplığının 1.766 metrekarelik  alanı ile birleşip 6.000 metrekarelik bir alan içerisinde kitap kurtlar ile birlikte entelektüelleri ve de akademisyenleri ağırlamış olacak'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.