Libya Tezkeresi meclisten geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Genel Kurulu, Libya ülkesine asker yollanmasına yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleriyle ilgili olarak dün olağanüstü bir şekilde toplandı.

Libya Tezkeresi meclisten geçti


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Genel Kurulu, Libya ülkesine asker yollanmasına yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleriyle ilgili olarak dün olağanüstü bir şekilde toplandı. Mustafa Şentop'un başkanlığıyla birlikte toplanmış olan Meclis Genel Kurulu, Libya'ya asker yollamanın önünü açabilecek söz konus ubu tezkereyi oylamış oldu. Oylamanın sonucuna bakılırsa, Libya'ya asker yollanmasını içeriğinde barındıran bu tezkere, 325 tane oyla kabul edilmiş oldu. Söz konusu bu tezkere için 184 tane vekil  ise hayır oyu kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  Genel Kurulu, Libya'ya asker yollama konusundaki tezkereyi görüşmek amacıyla olağanüstü bir şekilde toplanmış oldu. Genel Kurul, saatler 14:00'ü gösterirken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  Başkanı görevinde bulunan Mustafa Şentop başkanlığıyla birlikte açılmış oldu. Gruplar adına yapılmış olan özel konuşmaların sonrasında ise oylamaya geçilmiş oldu. Söz konusu bu oylama içerisinde 325 tane kabul, 184 tane de ret oyu kullanılmış oldu.

Tezkere ise mevcut durumdaki hükümete Libya'ya asker yollama konusunda bir yetkisi vermekte. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan unsurların Libya bölgesi üzerindeki görev zamanı da, 1 sene olarak belirlenmiş durumda. Libya'ya yollanacak asker sayısıyla birlikte kapsamının yanı sıra Mehmetçiğin tam olarak hangi bölge üzerinde görev yapacak olduğu da Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmiş olacak.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.