MGK toplantısı bitti

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı ile Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'nun toplantısı bitti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde gerçekleştirilmiş olan bu toplantı 3,5 saat boyunca devam etti.

MGK toplantısı bitti


Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı ile Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'nun toplantısı bitti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde gerçekleştirilmiş olan bu toplantı 3,5 saat boyunca devam etti. Toplantıdan sonra yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde; ''Pençe Harekatı çok daha kapsamlı bir biçimde ele alınmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'nun toplantısının sonrasında paylaşılmış olan  bildiriye bakıldığında; ''Kuzey Irak içerisinde yuvalanmış olan PKK terör örgütüne karşı başarılı bir şekilde  devam ettirilen ''Pençe Harekatı'' çok daha kapsamlı bir biçimde ele alınmıştır. Türkiye'nin tüm  terör örgütleri ile geçmiş dönemde olduğu gibi aynı azimle beraber kararlılıkla mücadelesine  devam edecek olduğu da vurgulanmıştır.'' şeklinde  açıklandı.

Bildiri içerisinde ayrıca, Türkiye'nin güvenliğini yakınen ilgilendirmekte olan çok önemli iç ve de  dış gelişmeler tüm yönleri ile ele alınıp, milli birlik ve beraberlikle beraber  bekayı tehdit etmekte olan PKK/PYD - YPG, DEAŞ ve FETÖ ilk sırada olmak üzere, yurt içerisinde ve  yurdun dışında terör örgütlerine karşı devam ettirilen mücadeleyle alakalı Kurul'a bilgi  sunulmuş olduğu ve müzakere edilmiş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bunun kapsamında, Kuzey Irak içerisinde yuvalanmış olan PKK terör örgütüne karşı  başarılı bir şekilde devam ettirilen ''Pençe Harekatı''nın  çok daha kapsamlı bir biçimde ele alınmıştır. Türkiye'nin tüm  terör örgütleri ile geçmiş dönemde olduğu gibi aynı azimle beraber kararlılıkla mücadelesine  devam edecek olduğu da vurgulanmıştır.'' şeklinde  açıklandı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.