Excel uygulamasının iOS sürümü için yeni bir özellik

Microsoft şirketi, iPhone telefonlar için geliştirilmiş durumdaki Excel uygulaması içerisine, kullanıcılarını fazlasıyla yakından ilgilendirmekte olan ve işleri çok daha fazla basitleştirecek bir özellik ilave etti.

Excel uygulamasının iOS sürümü için yeni bir özellik


Microsoft şirketi, iPhone telefonlar için geliştirilmiş durumdaki Excel uygulaması içerisine, kullanıcılarını fazlasıyla yakından ilgilendirmekte olan ve işleri çok daha fazla basitleştirecek bir özellik ilave etti. İlave edilmiş olan bu özellikle beraber kullanıcılar, telefonlarının kameraları yardımı ile çekmiş bulundukları harici tablo resimlerini otomatik bir şekilde Excel çalışmalarına ilave edebilecekler. Yapay zekanın teknolojileriyle beraber bu  söz konusu özellik, görüntüleri  de yazılara çevirebilmekte.

Resimden Veri Ekle özelliği şeklinde adlandırılmış olan bu özellikle beraber kağıtlar üzerinde yer alan veriler, gelişmiş durumdaki  optik karakterleri tanıma teknolojisi (OCR)nden yardım alarak dijital durumdaki verilere dönüştürülebilmekte ve kullanıcılar da bu söz konusu verileri düzenleyebilmekteler. iPhone telefon modelleri için geliştirilmiş durumdaki Excel uygulamasıyla alakalı açıklamalar gerçekleştiren Microsoft şirketinin yetkilileri, yapay zekalarına güvenmekte olduklarını ve bu söz konusu özelliğin çok daha fazla başarılı olacağına inanmakta bulunduklarını açıkladılar. 


2019 senesinin ilk haftalarında resimden veri ekle isimli özellik Android  işletim sistemi kullanıcılarına da sunulmuştu. Şimdi ise iOS  işletim sistemi için bu özelliği getirmiş olan Microsoft şirketi, her 2 tane platform için de bu söz konusu özelliğin 21 değişik dilde kullanılabilecek olduğu açıklamasını yaptı. Desteklenmekte olan dillerin içinde Türkçe de yer alıyor. 

Microsoft şirketinin bu yeni özelliğini kullanabilmek amacıyla Excel'in App Store üzerinde yer alan son sürümünü telefonunuz içerisine yüklemeniz ve de Microsoft 365 hesabı üzerinden bir oturum açmanız gerekli. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.