Açık beta sürümü herkese açık bir şekilde paylaşıldı

Apple şirketinin WWDC 2019 etkinliği kapsamında tanıtımını yaptığı macOS Catalina, tanıtılmış olduğu günden itibaren geliştiricilerin kullanımlarına açılmış idi.

Açık beta sürümü herkese açık bir şekilde paylaşıldı


Apple şirketinin WWDC 2019 etkinliği kapsamında tanıtımını yaptığı macOS Catalina, tanıtılmış olduğu günden itibaren geliştiricilerin kullanımlarına açılmış idi. Daha öncesinde macOS Catalina Developer Preview ismi ile sunulmuş olan beta sürümünü yükleyebilmek amacıyla senelik 100 dolar tutarındaki bir ücreti bulunan Apple Developer Program'a katılım sağlamak ya da internet üstünden bulunmuş profilleri yüklemek gerekliydi. Bugün paylaşılmış olan Public Beta'yı de herkes indirebilir bir vaziyette.

macOS Catalina Public Beta cihazınıza tam olarak nasıl yüklenebilir?

İlk önce aşağıda yer alan cihazlardan bir tanesine sahip olmanız gerekli;

- MacBook Air  modeli (2012 veyahut daha sonraki sürümü)
-12 inchlik MacBook modeli (2015 veyahut daha sonraki sürümü)
- MacBook Pro modeli (2012 veyahut daha sonraki sürümü)
- iMac modeli (2012 veyahut daha sonraki sürümü)
- Mac mini modeli (2012 veyahut daha sonraki sürümü)
- Mac Pro modeli (2013 veyahut daha sonraki sürümü)
- iMac Pro modeli (2017)

Cihazınızda yedekleme yaptıktan sonra Apple Beta Software Program'a katılım gerçekleştirmeniz ve yönergeleri izlemeniz sonrasında macOS Catalina Public Beta'yı cihazınız üzerine kurmuş durumda olacaksınız. 

Beta sürümlerini ise kesinlikle ana cihazınıza kurarak kullanmanızı önermemekteyiz. Halen geliştirme aşaması içerisinde yer alan bu yazılımları cihazınıza kurmuş olmanız halinde farklı hatalarla karşılaşmanız muhtemel durumdayken bu sebepten dolayı da yüklemeyi gerçekleştirmeden önce en azından bütün verilerinizi yedeklemeniz konusunda öneride bulunuyoruz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.