Suriye ile alakalı açıklamalar yaptı

Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediyesi'nin tarafından gerçekleştirilmiş olan ''Beyoğlu Buluşmaları'' isimli programın misafiri oldu.

Suriye ile alakalı açıklamalar yaptı


Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediyesi'nin tarafından gerçekleştirilmiş olan ''Beyoğlu Buluşmaları'' isimli programın misafiri oldu.

Bir otel içerisinde gerçekleştirilen programa katılım sağlayan Çavuşoğlu gündeme yönelik özel açıklamalar yaparken, ''Ancak en önemli durumda olanı ise siyasi çözümle alakalı olarak özellikle Astana'nın yan sıra Soçi süreçleri ile birlikte  Cenevre Süreci'ni canlandırıp Suriye içerisinde bir anayasa komisyonunun kurulabilmesi amacıyla çalışmalarımızı çok daha fazla yoğunlaştırdık. Gelecek günlerde bu anayasa komisyonunu kurarak sivil toplum ile birlikte rejim ve de muhalefeti bir araya getirip ülkeyle alakalı bir anayasa taslağı hazırlamaları konusunda da yardımcı olacağız'' ifadelerine yer verdi. 

Dışişleri Bakanı görevinde bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, konuşması içerisinde FETÖ'nün adalet sistemine  duyulan güveni azaltmış olduğunu söyledi. 4 tane bakanlığın beraber yargıda reform stratejisini gerçekleştirebilmek amacıyla çalışmakta olduğunu da açıkça ifade etmiş olan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ilerlemekte olduklarını belirtti. Orta Doğu ile birlikte Kudüs sürecine de değinmiş olan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler kararlarının yetersiz bir durumda olduğunu ortak adımlar atmanın gerekli olduğunu da açıkça ifade etti.  Avrupa Birliği'nin Türkiye'yle  özellikle de müzakere sürecine bir takım problemler yaratmış olduğunu açıkça belirten Çavuşoğlu, vize serbestesine de çok detaylı bir şekilde değindi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.