Türkiye skandal açıklamaya çok sert cevap verdi

AK Parti'nin Sözcüsü  görevine bulunan Çelik, ''Macron’un, 1915 senesi içerisinde Osmanlı Devleti'nde yaşanmış olan olaylar hakkındaki tamamen asılsız iddiaları esas almış olan kararını kınıyoruz.

Türkiye skandal açıklamaya çok sert cevap verdi


AK Parti'nin Sözcüsü  görevine bulunan Çelik, ''Macron’un, 1915 senesi içerisinde Osmanlı Devleti'nde yaşanmış olan olaylar hakkındaki tamamen asılsız iddiaları esas almış olan kararını kınıyoruz. Tarih ile yüzleşme iddiasında bulunan Fransa’nın ilk önce Benin ile birlikte Burkina Faso, Gine, Gabon, Moritanya, Kamerun, Senegal,  Nijer,  Tunus ve de Çad içerisinde insanlığa karşı işlemiş olduğu suçlarla yüzleşmesi gerekmektedir'' ifadelerine yer verdi.

AK Parti'nin Sözcüsü görevinde bulunan Ömer Çelik; ''Fransa'nın Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Macron'un, 1915 senesinde Osmanlı Devleti'nde yaşanmış olan olaylar hakkında tarihi ve de  hukuki dayanaklardan tamamen  yoksun ve asılsız iddiaları esas almış olan kararını asla kabul  etmemekte ve şiddetle kınıyoruz.'' şeklindeki bir değerlendirmede bulundu. 

Çelik, sosyal medya platformlarından biri olan Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama içerisinde, Fransa'nın  Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Emmanuel Macron'un sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü'yle alakalı ilanını kabul  etmemekte olduklarını ve şiddetle kınamakta olduklarını bildirdi.

Çelik ayrıca Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın, arşivlerin tamamen açılması ve  tarihçilerin beraber çalışmasının gerekli olduğuna yönelik çağrısıyla pozitif yaklaşımını  defaatle  ortaya koymuş olduğunu, sözde soykırım ekonomisinden beslenmekte olan çıkar lobisinden dolayı da Ermenistan kısmında bu yaklaşımın hiç bir şekilde karşılık bulmamış olduğunu hatırlattı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.