Yalnızca Türkiye'nin olması gerektiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı  görevinde bulunan Hulusi Akar açıklamasında; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye’den çekilmesinden hemen sonra meydana çıkacak boşluk, teröristlerle alakalı güvenli bir bölge durumuna gelmemelidir'' ifadelerine yer verdi

Yalnızca Türkiye'nin olması gerektiğini açıkladı


Milli Savunma Bakanı  görevinde bulunan Hulusi Akar açıklamasında; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye’den çekilmesinden hemen sonra meydana çıkacak boşluk, teröristlerle alakalı güvenli bir bölge durumuna gelmemelidir'' ifadelerine yer verdi. Bakan  görevine bulunan Akar ayrıca; ''Güvenli bölge içerisinde yalnızca Türkiye olmalıdır'' şeklindeki açıklamasını gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulusi Akar,  Fırat Kalkanı ile birlikte  Zeytin Dalı Harekatları kapsamında 3.000 taneden çok radikal DEAŞ üyesi olan teröristin etkisiz  duruma getirildiğini ifade ederek; ''Amerika Birleşik Devletleri Suriye’den çekilmesi tamamlandıktan sonra meydana çıkacak  boşluk teröristlerle alakalı güvenli bir bölge durumuna gelmemelidir.'' ifadelerine yer verdi. Akar ise, Soçi içerisinde gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nin hemen sonrasında Münih Güvenlik  Zirvesi’ne katılmak amacıyla Almanya’ya gelmiş oldu.

Zirve kapsamı içerisinde gerçekleştirilmiş olan  DEAŞ terör örgütüyle mücadele toplantısına  iştirak etmiş olan  Akar,  Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Almanya, Fransa ve de İngiltere savunma bakanlarınında  yer aldığı bu toplantıda,  Türkiye’nin terörizmin her türüyle mücadele etmekte olduğunu,  mücadeleye bundan sonraki süreç içerisinde de devam edecek olduğunu ifade etti.

Fırat Kalkanı ile birlikte Zeytin Dalı Harekatları kapsamında 3.000 taneden çok radikal  DEAŞ üyesi olan teröristin etkisiz duruma getirilmiş olduğunu belirten Akar sonrasında; ''Amerika Birleşik Devletleri'nin  Suriye’den çekilme işleminin tamamlanmasından sonra meydana çıkacak boşluk teröristlere hiç bir şekilde güvenli bölge  durumuna gelmemelidir.'' ifadelerine yer vererek konuştu. DEAŞ terör örgütüyle mücadele dahilinde Türkiye içerisinde konuşlu durumdaki koalisyon  kuvvetlerinin hava harekatları gerçekleştirmiş olduğunu da anımsatan Akar, bu durumunda  Türkiye’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadelede vermiş olduğu desteğe çok iyi bir örnek teşkil ettiğini de ifade etti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.