Google şirketinden Android işletim sistemindeki sistem uygulamaları için yenilik

Android işletim sistemi ile birlikte çalışmakta olan bir cihaz satın aldığımız zaman içinde hali hazır olarak yüklü sistem uygulamalarının yer aldığını açıkça görürüz.

Google şirketinden Android işletim sistemindeki sistem uygulamaları için yenilik


Android işletim sistemi ile birlikte çalışmakta olan bir cihaz satın aldığımız zaman içinde hali hazır olarak yüklü sistem uygulamalarının yer aldığını açıkça görürüz. Cihazımızla alakalı olarak çok kritik önem taşımakta olan bu sistem uygulamalarının devamlı güncel tutulabilmesi hem cihazınızın performansıyla alakalı hem ise sizin güvenliğiniz amacıyla fazlasıyla yararlı durumda olacaktır.

Google şirketinden gelmiş olan bir adımda bu uygulamaların devamlı olarak güncel tutulması şeklinde. Güncellenebilmeleri amacıyla normal olarak kullanıcı hesabıyla Android cihaz üstünde giriş yapılmasını gerektirmekte olan bu uygulamalar artık kullanıcı girişini gerektirmiyor olacak. Google şirketi, Android işletim sistemiyle yüklü gelmekte olan uygulamaların otomatik bir şekilde güncelleme alması şeklinde testlerine başlamış oldu.

Silikon Vadisi devi tarafından Android  işletim sisteminin geliştiricilerine yollamış olduğu e-postadan sonra ortaya çıkmış olan bu yeni özellik ise; Android işletim sistemiyle birlikte çalışmakta olan bir cihaz herhangi bir tane  Google Hesabı'na bağlanmamış durumda bulunsa dahi, sistem uygulamalarının kendisini güncelleyebilecek olmasını ve cihazların çok daha sağlıklı bir şekilde çalışabilmelerini sağlamış olacak.

Google şirketinin bahsi geçen bu  yeni özelliğini ise Android 5.0 ile üstündeki işletim sistemleriyle beraber ve uyumlu cihazlarda birkaç ay devam edecek olan test aşamasını başlatmış olduğu konusunda da söylentiler mevcut.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.