Dünya Günü'ne özel olarak 145 ton çöp topladılar

Pokemon GO isimli oyunun geliştiricisi olan Niantic şirketi, 2. küresel temizlik organizasyonuyla alakalı olarak dünyanın genelinde yer alan ekiplerin tam bir şekilde 145 tonluk bir çöp toplamış olduğunu resmi bir şekilde açıkladı.

Dünya Günü'ne özel olarak 145 ton çöp topladılar


Pokemon GO isimli oyunun geliştiricisi olan Niantic şirketi, 2. küresel temizlik organizasyonuyla alakalı olarak dünyanın genelinde yer alan ekiplerin tam bir şekilde 145 tonluk bir çöp toplamış olduğunu resmi bir şekilde açıkladı. Temizlik süreci tam olarak 41.000 saat devam etti ve  ayrıca 17.000 tane oyuncu içermekteydi. Firma, 6 kıtada yer alan 41 tane ülkenin temizliği amacıyla 46 adet NGP partnerine de sahip durumdaydı.

Niantic şirketi, 2019 Dünya Günü’ne yönelik planlarını Mart ayının son günlerinde resmi bir şekilde duyurmuştu ve bu esnada ise oyuncularını çöp temizleme ile alakalı organizasyon için davet etti. Firma, dünyanın her bir yerinde yer alan temizlik organizasyonlarına ev sahipliğini yapabilecek bir düzineden çok sivil toplum kuruluşlarının yanında '‘Playmob’' isimli ekiple de bir ortaklık kurmuş oldu.

Pokemon GO ile birlikte Ingress isimli yapımların oyuncuları, bu söz konusu organizasyona katıldıklarından dolayı da küresel ödüller almış oldu. Firma 7.000 tane oyuncuyu üst eşik şeklinde belirlemişti fakat en son paylaşılmış olan rapora bakılırsa bu sayının 2 katından daha çoğu temizlik organizasyonlarına katılmış oldu.

İş ise sadece çöp toplamakla sınırlı bir durumda değildi, örnek olarak Filipinler’de yer alan gönüllüler, çöpler ile dolu ve duvarlar üzerinde takviye veyahut yalıtım maksatlı kullanılmış '‘eko tuğlalar’' oluşturabilmek amacıyla gerekli durumdaki materyalleri de toplamış oldular.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.