Türkiye'nin galibiyeti Avrupa basınında 

İngiltere'nin ileri gelen yayın kuruluşları arasında yer alan BBC'nin internet sitesi üzerinde karşılaşmaya yönelik olarak ''Türkiye, Fransa'yı şoke etmiş oldu'' şeklindeki bir başlık kullanıldı.

Türkiye'nin galibiyeti Avrupa basınında 


İngiltere'nin ileri gelen yayın kuruluşları arasında yer alan BBC'nin internet sitesi üzerinde karşılaşmaya yönelik olarak ''Türkiye, Fransa'yı şoke etmiş oldu'' şeklindeki bir başlık kullanıldı. Maç haberi içerisinde Türkiye'nin EURO 2020 Elemeleri esnasındaki mükemmel performansını devam ettirerek liderliği ele geçirmiş olduğu da ifade edilip; ''Ev sahibi saha üzerinde iyi olan  taraf idi. Fransa ise, maçın çok büyük bir kısmında çok zayıftı. Asıl dikkatleri çekmiş olan, Fransa'nın 10 seneden beri ilk defa bir maç içerisinde kaleye isabetli bir şekilde şut atamamış olması oldu.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.


''Türkiye, Fransa'yı adeta parçalara ayırdı'' şeklindeki başlık ile okurlarının karşısına çıkmış olan İngiltere'de yer alan Daily Mail gazetesi üzerindeki maç yazısı içerisinde; ''Dünya şampiyonu olmayı başaran Fransa, kaleye  tek bir şut dahi atamadan sürpriz bir şekilde yenilgiye uğramış oldu. Türkiye, ilk yarı içerisindeki etkili oyunu ile birlikte skoru da 2 - 0'lık yapmış oldu. Didier Deschamps'ın  öğrencileri ise, 2. yarı başladığında ufak bir  şekilde mücadele azmi göstermiş olsa da değişik bir yenilgiden Hugo Lloris sayesinde kurtulmuş oldu.'' şeklindeki bir değerlendirmede bulundu.

''Fransa, Türkiye maçında nakavt oldu'' şeklindeki bir başlığın atılmış olduğu İtalya'da yer alan La Gazzetta dello Sport gazetesi içerisinde; ''Elemelerin 3. haftasına gelindiğinde en çok dikkati çekmiş olan sonuca Türkiye imzasını atmış oldu. Dünya'nın şampiyonu  olan Fransa, Konya ili içerisinde Türkiye'ye 2 - 0'lık bir skorla boyun eğmiş oldu.'' ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.