51. Bölgenin istilası yapılacak mı?

Geçmiş olduğumuz Cuma gününden itibaren, 835.000 taneden çok insan Facebook üzerinde gerçekleştirilen '‘51. Bölge’ye akın etmeye başlayın, hepimizi birden durdurmaları zor’' şeklinde açılan etkinliğine başvuruda bulundu.

51. Bölgenin istilası yapılacak mı?


Geçmiş olduğumuz Cuma gününden itibaren, 835.000 taneden çok insan Facebook üzerinde gerçekleştirilen '‘51. Bölge’ye akın etmeye başlayın, hepimizi birden durdurmaları zor’' şeklinde açılan etkinliğine başvuruda bulundu. Büyük bir kısmı da '‘ilgileniyorum’' şeklindeki seçeneği seçti. Amargosa Vadisi içerisinde başlayarak Las Vegas’a doğru ilerleyeceği açıklanan bu etkinliğin başlangıçla alakalı tarihi de 20 Eylül 2019 şeklinde belirlenmiş durumda. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin hükümeti ilk zamanlarda 51. bölgenin bulunduğunu dahi yalanlamaktaydı. Fakat daha sonrasında ise CIA'in de onayı ile birlikte bölgenin bulunduğu kesinleşmiş oldu. 51. Bölge, çok uzun bir zamandan beri Nevada isimli eyaletin en turistik bölgeleri arasında yer alıyor lakin bölge içerisinde çok fazla ileriye kadar gider ve uyarı tabelaları ile karşılaşmış olursanız oradan hızlı bir şekilde uzaklaşmanız gerekli demektir. Çünkü sadece bir adım dahi atsanız ya da masum bir tane manzaranın fotoğrafı dahi çekmiş olsanız hapse girme ihtimaliniz var.

Washington Post isimli gazeteye konuşma gerçekleştiren Hava Kuvvetleri'nin sözcüsü görevinde bulunan Laura McAndrews, yetkili herkesin bu söz konusu etkinliğin farkında bulunduğunu ifade etti. Eğerki insanlar ciddi bir şekilde böyle bir olayı yaparsa yetkili  durumdaki mercilerin tutumu ne olacak diye bir soru sorulduğu zaman McAndrews cevap olarak; ''51. Bölge, Amerika Birleşik Devletleri'nin Hava Kuvvetleri personelleri özel bir antrenman bölgesidir ve Amerika Birleşik Devletleri'nin silahlı kuvvetlerini eğitmiş olduğumuz bu bölgeye gelmeye çalışmaka olan herhangi bir kişiyi bundan zevkle vazgeçirebiliriz'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.