Günümüzdeki tüm oyunlara taş çıkartıyor

Far Cry 2 isimli yapım, zamanının fazlasıyla ilerisinde bir oyundu çünkü CryTek isimli şirket oyunla alakalı haklarını Ubisoft şirketine devrederek Crysis isimli oyunu geliştirmeye başlamış olduğunda, Ubisoft şirketi de Crysis şirketinin grafikleri ile yarışabilmek amacıyla Far Cry 2 isimli yapıma çok özel  bir mesai harcamaya başlamıştı

Günümüzdeki tüm oyunlara taş çıkartıyor


Far Cry 2 isimli yapım, zamanının fazlasıyla ilerisinde bir oyundu çünkü CryTek isimli şirket oyunla alakalı haklarını Ubisoft şirketine devrederek Crysis isimli oyunu geliştirmeye başlamış olduğunda, Ubisoft şirketi de Crysis şirketinin grafikleri ile yarışabilmek amacıyla Far Cry 2 isimli yapıma çok özel  bir mesai harcamaya başlamıştı. Oyun içerisinde yer alan animasyonlar ile birlikte grafikleri günümüz koşullarında çok tatmin edici bir durumda olmayabilir fakat o dönemler için Far Cry 2 isimli yapım büyük bir kıstastı.

Far Cry 2 isimli yapım, ilk oyunda yer alan tropikal adayla alakalı havayı Afrika’nın kuru çölleri içerisine taşımıştı. Oyunda yer alan asıl maksadımız, paralı bir asker olup bölge içerisinde savaşta bulunan 2 taraftan bir tanesinin yanında durarak verilmiş görevleri  başarılı bir şekilde yerine getirebilmek. Dilersek devlet adına eğer dilersek direnişçiler adına ya da dilersek kaçakçılar adına savaşabilmekteydik.

Fakat söz konusu bu oyunun hikayesi de, Far Cry 2 isimli yapımı cazip kılmış bölüm değil. Oyunda yer alan mekanikler, günümüzde çıkan pek çok oyuna taş çıkartır bir vaziyette. Misal olarakta silahların eskimiş olmasını verebilmekteyiz. Oyun içerisinde bir silahı elde etmiş olduğunuz ve belli bir zaman boyunca kullandığınızda, silah yavaş yavaş paslanmaya başlıyor, tekleme sorunları baş gösteriyor ve en nihayetinde de elinizde patlamakta. Başka bir örnekte yaralandığınız zaman can barınızı doldurmak amacıyla karakterin yapmış olduğu özel animasyonlar. Bu söz konusu  özellik, senelerdir bütün Far Cry oyunları içerisinde yer alıyor fakat en gerçekçi olanı Far Cry 2 isimli oyunda yer alıyor diyebiliriz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.