5G Geçiş gerçekleştiren ilk ülke Monako oldu

Huawei şirketi, Monaco Telecom şirketiyle yapmış olduğu çok büyük çaplı bir anlaşma sonrasında ülkenin ihtiyacı haline gelen bütün 5G ile alakalı ekipmanların tedarikçisi olmuş durumda.

5G Geçiş gerçekleştiren ilk ülke Monako oldu


Huawei şirketi, Monaco Telecom şirketiyle yapmış olduğu çok büyük çaplı bir anlaşma sonrasında ülkenin ihtiyacı haline gelen bütün 5G ile alakalı ekipmanların tedarikçisi olmuş durumda. Vatikan'dan hemen sonrasında Avrupa ile birlikte dünya üzerindeki en küçük ülkesi olarak öne çıkan Monako, bu söz konusu anlaşma sayesinde dünya üzerinde 5G altyapısını %100 bir seviyede yaymayı başarmış ilk ülke olarak öne çıktı. 202 hektarlık yani aslında tam tamına 2,02 kilometrekarelik bir yüzölçümüne bulunduğu açıklanan Monako'nun nüfusu ise yalnızca 38.695 insandan oluşuyor.

9 Temmuz 2019 tarihinden itibaren 5G altyapısını aktif bir hale getiren Monaco Telecom şirketi, ülkenin tamamında 5G'yi açık bir şekilde kullanıma sunmuş oldu. Fazlası ile ufak yüzölçümüne sahip durumda bulunan ülkenin böyle bir şey yapması elbette ki hiç bir şekilde zor değil. Aslında yine bu şekilde ufak bir ülkenin yapmış olduğu 5G konusundaki atılımın, dünya üzerinde yer alan öteki bütün ülkelere örnek olmasını düşünmekteyiz. Anımsatmamız gerekir ise, yapılmış olan son araştırmalara bakılacak olursa Huawei şirketi şu anda dünya üzerindeki en iyi 5G ürünlerini bünyesinde barındırıyor.


''Komple 5G ile donatılmış ilk devlet olmayı başarmış durumdayız'' şeklinde bir açıklama gerçekleştiren Monaco Telecom şirketinin başkanı görevinde bulunan  Etienne Franzi sonrasında ise; ''Monako'nun sahip durumda bulunduğu 5G teknolojisi, herkes açısından çok daha iyi bir şekilde hayat kalitesinin yanı sıra olağanüstü fırsatlar sunmaktadır'' ifadelerine yer vererek sözlerini sürdürdü.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.