Youtube platformu telif hakkı koşullarıyla alakalı güncelleme yaptı

YouTube platformu, içerik üreten üyelerinin telif hakları ile alakalı meselelerini  biraz daha kolaylaştırma konusunda bir karar almış durumda.

Youtube platformu telif hakkı koşullarıyla alakalı güncelleme yaptı


YouTube platformu, içerik üreten üyelerinin telif hakları ile alakalı meselelerini  biraz daha kolaylaştırma konusunda bir karar almış durumda. Manuel bir şekilde telif hakkıyla alakalı iddialara işleme şeklinde bir güncelleme yapan YouTube platformu, artık telif başvurusu yapılan kayıt veyahut video stüdyolarından çok daha fazla bilgi istiyor olacak.

Bugün itibariyle manuel bir şekilde telif başvurusu yapacak firmalar videonun hangi bölümünün telif hakkına tabi bir durumda bulunduğunu ve daha öncesinde değişik içerikler üzerinde söz konusu bu başvurunun niçin yapılmamış olduğunu açıklamak mecburiyetinde bulunacaklar. Bunun sayesinde ise içerik üretenler de videolarının tam olarak hangi bölümünün telif hakkına tabi bir durumda bulunduğunu çok basit bir şekilde görebiliyor olacak ve gelirlerini hiç bir şekilde yitirmemek amacıyla düzenleyebiliyor olacaklar.

Bu zamana kadarki dönem içerisinde manuel  bir şekilde yapılan telif başvuruları içerisinde videonun tam olarak hangi bölümünün telif içermekte olduğunun belirtilmesi konusunda bir gereklilik yoktu. Bundan dolayı videoları telif nedeniyle gösterimden kaldırılmış olan içerik üretenler de videonun tam olarak hangi bölümünün telif hakkı içermekte olduğunu bulma konusunda çok fazla zorlanmaktalardı. Yapılmış olan yenilikler ile beraber YouTube platformu, söz konusu bu videoların telifli bölümleri üzerinde sesin kapatılması ya da o kısmın tamamen kesilmesi benzerindeki işlemleri içerik üreticiler açısından fazlasıyla basitleştirmiş olacak. Böylelikle üretici tarafından eklenen video site üzerinden kaldırılmayacak bir durumdayken hala da izlenebilir bir durumda bulunacak.

YouTube platformu, çok yoğun bir seviyedeki telif ihlalleriyle alakalı olarak sahip bulunduğu algoritma sayesinde otomatik bir şekilde videoyu yayından kaldırabilmekte ya da para kazanma ile alakalı seçeneği de kapatabilmekte. Buna benzeyen durumların haricinde hak iddia etmiş olan herkes manuel bir şekilde telif başvurusunda bulunabiliyor. Yapılmış olan bu güncelleme ile beraber YouTube üzerinde içerik üretenlerin telif hakkı ihlallerinden dolayı yaşamakta oldukları mağduriyetlerin en az bir seviyeye indirilmesi konusunda bir hedef var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.