70 Milyon tane telefon yeni yasadan dolayı kapanmış olacak

Ulaştırma ile Altyapı Bakanının Yardımcısı görevinde bulunan Fatih Sayan, klonlanmış IMEI'li cihazlar için getirilmesi sağlanacak düzenlemeyle alakalı olarak yeni açıklamalar gerçekleştirdi.

70 Milyon tane telefon yeni yasadan dolayı kapanmış olacak


Ulaştırma ile Altyapı Bakanının Yardımcısı görevinde bulunan Fatih Sayan, klonlanmış IMEI'li cihazlar için getirilmesi sağlanacak düzenlemeyle alakalı olarak yeni açıklamalar gerçekleştirdi. Sayan, kaçak bir şekilde kullanımda bulunan bu kayıtsız durumdaki  cihazların gelecek dönem içinde kullanılamaz bir duruma gelecek olduğunu ya da 250 Türk Lirası tutarındaki bir ödeme karşılığında affedilecek olduğu açıklamasını yaptı.

Türkiye içerisinde mobil cihazların kayıt sistemine kaydedilmiş 270 milyon tane cihaz yer aldığını fakat bunların arasında yer alan 70 milyon taneden 7 seneden çok daha uzun bir zamandan beri sinyal alınamamakta olduğunu ifade eden Sayan, 7 seneden çok daha uzun bir zamandan beri sinyal alınamamakta olan bu söz konusu cihazların sistem üzerinden komple silinecek olduğunu ifade etti. Kayıtlı  durumda bulunan telefonların IMEI numaralarını kayıtsız telefonlar içerisine kopyalayıp onları da sistem üzerinde kayıtlı gibi göstermeye fayda sağlayan sistemden dolayı 70 milyon tane kaydedilmiş cihazdan artık  hiç bir şekilde sinyal alınamamakta.

Fatih Sayan ise, söz konusu bu yöntem kullanılarak kayıtlıymış gibi gösterilmekte olan ve vergi ödemesi yapmadan kullanılmaya devam edilen cihazların da 250 Türk Lirası tutarındaki bir ödeme karşılığında affa tabi tutulacak olduğunu ifade etti ve öte yandan GSM firmalarından taksitli  bir şekilde telefon alarak taksitlerini ödememiş olan dolandırıcıların da tespit edilerek söz konusu bu durumun da önüne geçilecek olduğu konusunda açıklama yaptı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.