Alexa artık bilgisayardan ses ile komut verilerek kullanılabilecek

Amazon şirketinin Alexa  isimli uygulaması, Windows 10 işletim sisteminde ondan beklenmekte olduğu gibi çalışmaya başlamış durumda.

Alexa artık bilgisayardan ses ile komut verilerek kullanılabilecek


Amazon şirketinin Alexa  isimli uygulaması, Windows 10 işletim sisteminde ondan beklenmekte olduğu gibi çalışmaya başlamış durumda. Artık Alexa şirketi, yeni gelmiş olan güncelleme ile beraber sesli komutlar verilerek kullanılabilmiş olan bir uygulama durumuna geldi. Mikrofonların sizleri duyabilecek olduğu bir yerde bulunduğunuz müddetçe, bilgisayara dönük bir durumda bulunmasanız bile hatta bilgisayarın önünde dahi olmasanız da hava durumunu kolay bir şekilde kontrol edebilmek ve ışıkları açmak benzerindeki türlü işlemleri sesli bir şekilde yapabilmektesiniz. Diğer taraftan Alexa uygulamasının bas konuş özelliği de durmakta, yani kaza ile sesli asistanınızı uyandırmayı istememekteyseniz bu seçeneği de tercih etmiş olmaktasınız.

İlave bir şekilde, uygulamanın sesli bir  kontrol özelliğiyle beraber Pandora’nın çevrimiçi bir şekildeki radyosunu da kullanabilmek olanaklı olmakta.

Cortana’nın rekabet içerisindeki konumunun değişmiş olması ve direkt olarak rakip olmaktan çıkmasının hemen sonrasında Microsoft şirketi, Alexa’yı artık daha da çok kabullenmeye başlamış oldu. Diğer taraftan Alexa uygulamasının Windows işletim sistemi cihazlarda kullanılabilir bir duruma gelmiş olması 2 şirket arasında yera lan ilişkilerin çok daha ılımlı bir duruma gelmesinin yönünden önemli ve de stratejik bir şekilde her 2 şirkete de yararlı bir hamle haline geldi.

Alexa uygulamasının Windows işletim sistemi entegrasyonunun  aslında hangi noktaya kadar ulaşacak olduğu, gelecek dönem içerisinde bizimle aynı zaman içinde konuşmuş ve çok daha gelişmiş bir yapay zekaya dönüşerek dönüşmeyecek olduğu şimdilik kesin değil fakat 2 tane şirketinde mutlaka bu ortaklıkla alakalı çalışmaları aralıksız olarak devam etmekte. Geleceğin  aslında ne gösterecek olduğunu hep birlikte keşfetmiş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.