Almanya ile başı belada

Facebook platformunun başı bu zamanlarda Almanya'yla büyük bir dertte gibi gözükmekte. Yakın bir zaman içerisinde Almanya Rekabet Kurumu'nun tarafından bir takım yaptırımlar uygulamaya koyulabilir.

Almanya ile başı belada


Facebook platformunun başı bu zamanlarda Almanya'yla büyük bir dertte gibi gözükmekte. Yakın bir zaman içerisinde Almanya Rekabet Kurumu'nun tarafından bir takım yaptırımlar uygulamaya koyulabilir. Reuters tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Facebook Almanya içerisinde kullanıcılardan bazılarının verilerini toplamayı bırakmanın mecburiyetinde kalabilir.

Almanya içerisinde rekabeti düzenlemek ile görevlendirilmiş durumdaki Federal Kartel Ofisi, Facebook platformunu 4 yıldan beri çok yakından takip etmekte. Ofis yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Pazarda yer alan hakim durumdaki konumunu, kullanıcılarından bilgileri veyahut izinleri bulunmadan olmadan veri toplayıp kötüye kullanmaktadır'' ifadelerine yer verdi.

Kurum ayrıca, Facebook platformunun 3. parti uygulamalar ile beraber kullanıcı verilerine erişmekte olduğu konusunda da bir açıklama yaptı. İfade edilen uygulamaların arasında ise Facebook platformunun sahibi olduğu WhatsApp ile birlikte Instagram uygulamalarıyla birlikte başka bazı oyunlar içerisinde ve web sayfalarında da ''takip etmemekte olan veyahut üye durumda bulunmayan kullanıcıların''da bilgilerini toplamakta olduğu ortaya çıktı.

Federal Kartel Ofisi'nin  ise şu anda Facebook platformuna karşı ne gibi bir yaptırım uygulayacak olduğunu bilmemekteyiz. Alman  asıllı Bild am Sonntag isimli gazete de olaylarla ilgili bir şekilde ofisin yalnızca bazı kullanıcı verilerini toplamasını yasaklayacak olduğunu bildirdi.

Tüm bu gerçekleşenlere karşı Facebook kısmında konuşma gerçekleştiren bir tane sözcü de ''Kartel Ofisin bu bulguları tamamen yanlış. Bizler kendimizi savunmayı sürdüreceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.