AMD şirketi yeni mobil işlemcisinin tanıtımını yaptı

Üretmiş oldukları işlemcileri ile birlikte iyiden iyiye Intel şirketine kafa tutmaya çalışmakta olan AMD şirketi, yeni mobil işlemcilerinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi.

AMD şirketi yeni mobil işlemcisinin tanıtımını yaptı


Üretmiş oldukları işlemcileri ile birlikte iyiden iyiye Intel şirketine kafa tutmaya çalışmakta olan AMD şirketi, yeni mobil işlemcilerinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Üst segmentte yer alan dizüstü bilgisayarlar üzerinde kullanılacak olan yeni nesil işlemcilerle beraber Intel şirketi, %25 oranındaki bir  üretkenlik ve de pil kullanımında %50 oranında artış vadetmekte. 

AMD Ryzen PRO işlemcisinin kullanılmış olduğu dizüstü bilgisayarların 12 saat süresince iş maksadı ile, 10 saat süresince de video izlemek amacıyla kullanılabilecek olduğu da açık bir şekilde belirtilmekte. Çok daha fazla iddialı gelmiş olan bu açıklamadan sonrasında ise çok daha ilginç bir takım veriler AMD şirketinin tarafından paylaşılmış bir halde. Bu  bahsi geçen veriler de şu şekilde; Rakibi  durumundaki Intel şirketinin i5-8350U model işlemcisi ile kıyaslandığı zaman, yeni AMD şirketi işlemcilerin bayağı bir güçlü durumda bulunduğu görülebiliyor. 

Bu bahsi geçen işlemcileri kullanmaya başlamak amacıyla da biraz daha beklememiz gerekli. Hp şirketi ile birlikte Lenovo şirketinin bu senenin gelecek dönemlerinde çıkartacak oldukları yeni dizüstü bilgisayar modellerinin, AMD Ryzen PRO modeline sahip olan işlemcilerle karşımıza çıkacak olmaları beklenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.